Editura Evenimentul si Capital

Softul care “seamănă“ cu oamenii

Programele informatice actuale pot recunoaște vocea umană
Autor: | | 0 Comentarii | 358 Vizualizari

Cercetătorii americani sunt cei care au creat un soft care imită modul de a învăța al creierului uman ceea ce reprezintă un progres în domeniul inteligenței artificiale.

Programele informatice actuale numite „rețele neuronale”, inspirate de funcționarea neuronilor biologici, pot recunoaște vocea umană sau detecta obiecte, având la dispoziție o vastă serie de exemple cu care face asociații, potrivit France Presse.

Noua abordare, numită „Bayesian Program Learning” (BPL), care a fost creată de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) și Universiățile din New York și Toronto, imită modul în care creierul uman înțelege și dobândește noi concepte. Acest program este capabil, asemănător oamenilor, să învețe repede caractere în mai multe limbi și să generalizeze ceea ce a învățat. Noul software, descris în revista Science, poate învăța să recunoască și caractere scrise de mână. Cercetătorii au aplicat modelul la peste 1600 tipuri de caractere scrise de mână în 50 de limbi, inclusiv în sanscrită, tibetană și în alfabetul glagolitic (cel mai vechi alfabet cunoscut folosit pentru a reprezenta în scris limbi slave).

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate