VISE SPULBERATE pentru ȘOFERII români. Încă o AMÂNARE pentru inaugurarea unui important segment de AUTOSTRADĂ

VISE SPULBERATE pentru ȘOFERII români. Încă o AMÂNARE pentru inaugurarea unui important segment de AUTOSTRADĂ

Șoferii care s-au bucurat atunci când au aflat că Lotul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda a fost finalizat au primit marți o veste proastă. Primele inspecții asupra segmentului dintre Aiud și Decea arată că există numeroase neregularități cu privire la siguranța rutieră și, astfel, circulația nu poate fi permisă.

O comisie a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au derulat marți o inspecție în teren pentru verificarea Lutului 3 din Autostrada Sebeș - Turda, o porțiune de 12 kilometri de autostradă/ Tronsonul este singurul finalizat deocamdată, dar specialiștii CNAIR au avertizat că acesta prezintă mai multe neconformități, precum exces de bitum sau probleme cu privire la aderența asfaltului.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a afirmat la finalul inspecției că tronsonul nu îndeplinește cerințele pentru siguranța rutieră. Cel mai probabil, segmentul va fi deschis în lunile următoare.

„Eu zic că până în maximum luna martie, ca să dau, aşa, un termen realist, se va putea circula, dar în condiţiile în care constructorul va înţelege că nu se mai face rabat de la calitate în România. Nu cerem alt tip de calitate decât cel care se practică în ţările europene”, a firmat Șerbănescu.

Inspecția a fost făcută de trei echipe, dintre care una a observat neconformitățile. În funcție de ce decid experții la finalul procedurii, se vor putea trage concluzii cu privire la inaugurarea tronsonului.

„Vom vedea şi ce spun şi celelalte două echipe, pentru că au fost trei echipe, practic, astăzi (marţi – n.r.) în inspecţie, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranţa rutieră şi a treia echipă, noi, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte aţi văzut, există aceste neconformităţi. Se va întruni comisia va studia inclusiv documentele şi, în funcţie de ce se va stabili, se va decide dacă se acordă sau nu recepţia” , a afirmat Alin Şerbănescu .

„Nu ne antepronunţăm, dar elementele pentru siguranţa rutieră considerăm că nu sunt întrunite în ceea ce priveşte partea de drum”, a adăiugat acesta.

Autostrada cu lungime totală de 70 de kilometri, împărțiți în patru loturi, ar fi trebuit finalizată din anul 2016.