Sociologul Vasile Dâncu despre retragerea lui Antonescu: "Nu e vorba despre o renunțare glorioasă, ci de recunoașterea lipsei de potențial"

Sociologul Vasile Dâncu despre retragerea lui Antonescu: "Nu e vorba despre o renunțare glorioasă, ci de recunoașterea lipsei de potențial"

Vasile Dâncu a făcut o evaluare a renunțării lui Crin Antonescu la cursa pentru Cotroceni. El a explicat care ar trebui să fie în acest context prioritățile dreptei.

Dâncu a declarat că de un an și jumătate tot spune că Antonescu nu are șanse în turul 2 pentru prezidențiale și că din această cauză a avut mult de pătimit de pe urma înjurăturilor fostului lider PNL.

"Nu este vorba despre o renunțare glorioasă, ci despre recunoașterea lipsei de potențial. PNL ar fi făcut mult mai multă performanță decât 15% dacă nu ar fi fost tras în jos de un lider emoțional, orgolios și fără orientare politică. Un lider care nu a respectat înțelegerile politice", a explicat Dâncu rugat să comenteze retragerea lui Antonescu din cursă pentru EVZ.

Acesta a adăugat că, inițial, a fost cucerit de elocința, retorica pe care Antonescu o avea în Parlament, dar că pe parcurs și-a dat seama că s-a înșelat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dâncu a adăugat că PNL are destule resurse pentru un nou leadeship.

"Alegerile din 2016 sunt miza alegerilor partidelor de drapta până la urmă. Până în toamnă, PSD a câștigat alegerile, a luat jumătate din mandate la europarlamentare, cu micul accident numit Diaconu care i-a aruncat sub pragul de 40%. La prezidențiale va fi o bătălie strânsă", a comentat Dâncu.

El a mai spus că drepata are multe de făcut înainte de a desemna un candidat la Cotroceni. "Prioritar trebuie să fie programul politic de dreapta, pentru că dreapta sau stânga nu sunt simple vorbe în politică. Dreapta înseamnă apărarea unor valori precum selecția elitelor, promovarea inițiativei, mai multă libertate și credința în valorile tradiționale. În al doilea rând, partidele de dreapta ar trebui să găsească acel ton comun pe baza platformei negociate între partide și abia apoi să desemneze un candidat la președinție. Acesta poate fi Mihai Răzvan Ungureanu dacă e acceptat, Predoiu dacă va crește în sondaje sau poate un candidat din partea Mișcării Populare", a conchis Dâncu.