Editura Evenimentul si Capital

SLUJBA NAȘTERII DOMNULUI. Patriarhul Daniel: "Magii au învățat de la Stea să se închine lui Hristos, Soarele Dreptății!" Cercetarea Universului duce la Dumnezeu, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române

Autor: | | 8 Comentarii | 287 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, consideră că prezența celor trei Magi de la Răsărit, călăuziți de Stea, la ieslea Nașterii Domnului ne arată că cercetarea Universului duce la Dumnezeu, Creatorul lui, Lumea nefiind întâmplare, ci creație a divinității.

Slujba Nașterii Mântuitorului Nostru, Isus Hristos, a strâns mulțime de credincioși în toate marile lăcașuri ale Bisericii Ortodoxe Române. La Patriarhie, oficiile au fost făcute de un sobor al Înalților Prelați.

În predica pe care a avut-o către credincioși, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a vorbit despre cei cei trei Magi de la Răsărit, călăuziți de Stea, la ieslea Nașterii Domnului. Patriarhul Daniel a spus celor veniți să sărbătorească Nașterea Domnului că prin istoria celor trei Magi de la Răsărit, Domnul ne arată că cercetarea Universului duce chiar la Dumnezeu, Creatorul lui, Lumea nefiind întâmplare, ci creație a divinității.

"Ei arată și faptul că Lumea, întreg Universul, dacă este cercetată cu atenție, ne duce spre Dumnezeu, Creatorul ei. Lucrarea artistului se vede în opera sa. Prezența Creatorului se vede în Creația Sa. Magii aceștia prefigurează nu numai adunarea popoarelor în Biserica lui Hristos, ci și faptul că cercetând Universul cu multă atenție toate cercetările adevărate mărturisesc că Lumea nu este hazard, o întâmplare, ci este un limbaj al lui Dumnezeu, fără cuvinte, către om". (...) Deci, toate vorbesc despre Dumnezeu", a afirmat, joi, patriarhul Daniel, în predica la Slujba Nașterii Domnului, oficiată la Catedrala Patriarhală, conform Agerpres.

Patriarhul Daniel a mai arătat că "magii, care reprezintă popoare care n-au primit ca și poporul evreu, în mod direct, reveleția, (....) fiind interesați de splendoarea și frumusețea Universului (...) au învățat de la Stea să se închine lui Hristos, Soarele Dreptății".

"Ei nu au citit Sfintele Scripturi, dar au citit în mersul stelelor prezența unei stele neobișnuite", a spus patriarhul.

Preafericitul Părinte a deslușit credincioșilor adunați în lăcașul sfânt că prezența celor trei Magi la nașterea lui Iisus "ne arată dimensiunea cosmică a înțelepciunii Pruncului Iisus care a creat Universul și acum coboară pe pământ ca să salveze din păcat și moarte pe oamenii păcătoși și muritori, pentru a le dărui Viața Veșnică în Împărăția Cerurilor".

"Sărbătoarea aceasta a Nașterii Domnului este Sărbătoarea Darurilor, sărbătoarea răspunsului nostru la iubirea darnică și milostivă a lui Dumnezeu, care a trimis pe unicul său fiu în Lume, ca să ne mântuiască", a mai spus patriarhul.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi Preasfinţitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum.

Colinde speciale

După ce au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală, membrii Coralei "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române l-au colindat pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Reședința patriarhală.

Patriarhul Daniel le-a oferit la final, coriștilor, după tradiție, daruri.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate