Editura Evenimentul si Capital

Situație deblocată PARȚIAL la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Pentru recuperarea datoriilor, unitatea trebuie să meargă în instanță

Autor: | | 0 Comentarii | 99 Vizualizari

Sănătatea pacienților care ajung la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a ajuns pe masa mediatorilor. Situația a fost rezolvată parțial, după ce, săptămân atrecutpă, medicii de aici anunțau că sunt în imposibilitate de a trata bolnavii deoarece nu primesc destui bani de la Casa Județeană de Sănătate.

În urmă negocierilor de la Comisia Națională de Mediere București formată din reprezentanți ai CNAS, CJASTM, Primăria Municipiului Timișoara și ai spitalului s-a convenit semnarea unui nou act adițional la Contractul de furnizare de servicii medicale și astfel s-a deblocat actuală situație tensionată.

 Nu s-a soluționat problemă cazurilor validate și nedecontate din urmă. ”Reprezentanții CNAS au considerat că decontarea acestora nu face obiectul Comisiei sau a activității CNAS. Această problemă va fi putea fi rezolvată în instanță. Înțelegând situația cu care se confruntă spitalul, Primăria Municipiului Timișoara va sprijini în continuare unitatea prin plată cheltuielilor de utilizare și funcționare, având bază legală în acest sens”, transmite consucerea Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

În contextul actualei epidemii de rujeolă spitalul se va adresă și Ministerului Sănătății pentru suport financiar. În plus, mai spune conducerea unității sanitare, este luată în calcul și o eventuală modificare de structură a spitalului, după o atentă analiză a indicatorilor medicali și financiari.

Amintim faptul că managerul singurei unități medicale de boli infecțioase din vestul României a refuzat să semneze contractual cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, pe motiv că fondurile alocate sunt mult prea mici. Conform vechiului contract spitalul primea de la CJAS 1,07 milioane lei pe lună. În baza noului contract spitalul urma să primească doar 990.000 lei pe lună, pentru spitalizarea și tratarea cazurilor acute. În plus, managerul Voichița Lăzureanu transmite că unitatea medicală are, pe anul 2016, plăți restante de aproape  3.000.000 de lei, 2.000.000 de lei reprezentând datorii mai vechi de trei luni. Spitalul mai are din anul precedent servicii medicale nedecontate de CJAS Timiș de peste 1,8 milioane de lei.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate