Editura Evenimentul si Capital

AVERTIZARE de BOALĂ PERICULOASĂ: O MALADIE GRAVĂ, care dispăruse din Europa revine. În România, sunt probleme cu vaccinarea copiilor!

00023085jbh
Autor: | | 16 Comentarii | 20678 Vizualizari

SISTEMUL DE AVERTIZARE RAPIDĂ EDCD: Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a transmis o avertizare rapidă în care atenţionează că au fost depistate cazuri de paralizie la copii din cauza poliomielitei în Siria, iar riscul pentru Europa de revenire a bolii este extrem de mare în condiţiile în care mulţi refugiaţi din Siria se stabilesc în ţări europene. Anul trecut, până în septembrie, un număr de 11.500 de sirieni au cerut azil politic în ţări UE.

Vaccinarea antipoliomielitică în Siria a scăzut de la 95% în 2002 la doar 52% în 2012, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii. Dacă virusul circulă în Siria, este foarte probabil ca refugiaţii să îl ducă în ţările unde se mută. Riscurile sunt mari pentru copiii născuţi după 2011 în Siria, pentru că au fost întreruperi numeroase în vaccinare. În acest moment, OMS a anunţat că investighează următoarele cazuri de poliomielită la copii născuţi în Siria: cinci cazuri la copii sub un an, 13 la copii între 1 şi 2 ani şi alte patru cazuri la copii peste doi ani. Toate astea se întâmplă în condiţiile în care în acest moment, în România, mulţi medici nu mai pot face vaccinarea de la 2 şi 6 luni, care protejează şi de poliomielită, fiindcă Ministerul Sănătaţii a întârziat o licitaţie pentru cumpărarea vaccinurilor. Medicii de familie nu mai au vaccinuri pentru bebeluşi Virusul poliomielitic se transmite atat pe cale fecal orala, cat si aerogen. Transmiterea se realizeaza in ambele cazuri, prin contact direct interuman, intre sursele de infectie si persoanele receptive. În conditii de igiena deficitara, se poate realiza o contaminare intensa a mediului inconjurator, astfel incat devine posibila si transmiterea indirecta a virusului (obiecte contaminate). Eliminand virusul prin fecale, bolnavul ramane contagios circa 8 saptamani. Recent, şi în Israel a fost depistat în mediu acelaşi virus, motiv pentru care s-a intensificat campania de vaccinare a copiilor. Un virus periculos declarat "eradicat" a revenit la om. CUM SE MANIFESTĂ şi ÎN CE ŢARĂ A APĂRUT

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate