Editura Evenimentul si Capital

SIRIA: Coaliția Occidentală anti-ISIS s-a ÎMPOTMOLIT. Rușii zburdă!

Avion Tornado-GR4 al Royal Air Force. În ciuda unor declarații belicoase, Marea Britanie și Franța și-au redus și ele dramatic loviturile împotriva ISIS
Autor: | | 1 Comentarii | 2355 Vizualizari

Washingtonul, al cărui ultim raid aerian a fost efectuat pe 22 octombrie, arată o încetinire vădită a operațiunilor în Siria, în timp ce rușii își intensifică operațiunile.

Americanii și coaliția anti-ISIS pe care o conduc nu au mai lansat nici un atac aerian de zile bune: un calm care contrastează vădit cu activitatea Moscovei (militară și propagandistică), care a anunțat că a lovit 94 de ținte în ultimele 24 de ore.

Potrivit statisticilor coaliției conduse de Washington, ultimul bombardament datează din 22 octombrie, când o dronă a bombardat un vehicul și un mortier în regiunea Mara din nordul Siriei.

Petagonul susține că această încetinire este una de circumstanță. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, comandantul de navă Jeff Davies, declara luni:

„Cerem serviciilor noastre de informații ținte pe care să le putem lovi fără să producem paguve civile, iar în ultimele zile nu am avut nici una de acest fel.”

Cu condiția păstrării anonimatului, un oficial american de la Apărare, citat de Le Point, a declarat:

„Nu se ascunde nimic în spatele acestei acalmii. Țintele nu lipsesc, dar pot și o serie întreagă de motive pentru care renunțăm la lovituri.”

El a dat ca exemplu timpul defavorabil.

Sigur este că tot luni Rusia a anunțat că a efectuat 59 de operațiuni deasupra Siriei și că a lovit 94 de ținte „teroriste” în 24 de ore, un număr record de bombardamente de la începutul intervenției ruse pe 30 septembrie.

Statisticile Pentagonului demonstrează o încetinire netă a loviturilor în Siria, chiar înainte de începutul intervenției Rusiei. În toată luna septembrie, numărul de bombardamente al Coaliției în Siria a scăzut la 127, în timp ce în ultimele patru luni precedente a fost mai mare de 200, potrivit cifrelor anunțate de Pentagon a căror statistică a fost înregistrată de Airwars, un site specializat.

În octombrie, după începutul intervenției Rusiei în Siria, tendița de scădere s-a menținut: 100 de lovituri până pe data de 25.

Loviturile în Irak arată o mai mică neregularitate, între 400 și 500 pe lună în ultimele șase luni.

Pentagonul dezminte că cifrele loviturilor din Siria ar demonstra o pierdere de suflu. Un alt purtător de cuvânt a Apărării, Elissa Smith, declara tot luni:

„Lovim țintele unde le identificăm și când le-am verificat.”

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: ISIS

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate