Editura Evenimentul si Capital

Sindicaliștii ROMATSA: Suntem deschiși negocierii, dar asta nu înseamnă să semnezi ce vor dânșii

Sindicaliștii din cadrul companiei ROMATSA acuză, în continuare, conducereai companiei
Autor: | | 0 Comentarii | 259 Vizualizari

Sindicaliștii din cadrul companiei ROMATSA acuză, în continuare, conducereai companiei, care a anunțat, marți, că va ataca în instanță greva generală care va avea loc la 1 septembrie.

Sindicaliștii au declarat că sunt în continuare dispuși să poarte negocieri, însă acuză conducerea ROMATSA că îi supune la abuzuri și atacuri.

”Suntem deja suspuși la multe forme de abuzuri și atacuri din partea directorului general și a celorlalți de la conducere. În iunie a tăiat din salariile celor care participau la negocieri. Ieri ne-a amenințat în fața domnului ministru, de tot felul de lucruri. Începând de ieri, domnul director general a dat ordin la toți directorii să facă tabele în care oamenii să recunoască din ce sindicat fac parte și dacă au semnat sau nu pentru grevă. Avem probleme de ilegalități la care ne spun acesti directori. Avem probleme de siguranță a traficului. Fac tot ce se poate să crească stresul în sala de dirjare. Noi suntem dispuși la negocieri, am spus și domnului ministru”, a declarat sindicalistul Florin Diaconu, conform B1 TV.

”Este împotriva legii, în conformitate cu legea, salariații beneficiază pe perioada detașării de toate drepturile din contractul individual de muncă. Ce s-a întâmplat în luna iune este un abuz. Suntem deschiși negocierii. Negociere nu înseamnă să te prezinți la ministru sau în fața unui conducător și să semnezi ce vor dânșii. Noi solicităm eficientizarea, să se reducă aparatul birocratic, să se angajeze numai acolo unde este nevoie de oameni. Acești domni nu fac altceva decât sa mărească aparatul birocratic. Din punctul de vedere al legalității grevei vă asigurăm că nu avem nicio problemă”, a declarat liderul sindical de la ROMATSA, Gebriel Tudorache.

Aurel Stanciu, directorul ROMATSA, a cerut în instanță declararea grevei sindicaliștilor ca ilegală, întrucât 12 din cele 14 revendicări au fost rezolvate, a declarat acesta.

„În cazul în care intră în grevă nu se întâmplă numai treaba asta, noi am atacat în instanță și am cerut să se judece pe procedură și pe fond și am solicitat declararea grevei ilegală, Nu poți să intri în grevă, după ce 12 din cele 14 revendicări au fost rezolvate”, a spus Stanciu pentru Digi 24. 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate