Sindicalişti de la Petrom au obţinut un milion de euro pentru angajaţi, dar au uitat să împartă banii cu muncitorii

Sindicalişti de la Petrom au obţinut un milion de euro pentru angajaţi, dar au uitat să împartă banii cu muncitorii

Câţiva şefi ai unui sindicat Petrom sunt urmăriţi penal după ce angajaţi ai companiei au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Salariaţii filialei Petrom din Suplacu de Barcău au descoperit că liderii de sindicat au dat în judecată compania Petrom în numele lor, dar nu i-au anunţat de această acţiune.

Mai mult, oamenii au primit, în urma procesului, despăgubiri de un milion de euro. Banii nu au mai ajuns la salariaţi, ei fiind dosiţi de sindicalişti. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea a decis că liderii de sindicat de la Petrom să fie urmăriţi penal pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi evaziune fiscală. Este vorba de Lucian Gal, Mircea Stana şi Radu-Cornel Iuhas.

Povestea a început vara trecută, anunţă Realitate. Sindicaliştii de la sucursala Petrom de la Suplacu de Barcău au pornit procese împotriva Companiei Petroliere, solicitând diverse despăgubiri. Acţiunile în instanţă au fost câştigate, iar Petrom a virat aproximativ un milion de euro într-un cont comun.

Peste o lună, la apel, judecătorii au decis că angajaţii Petrom trebuie să restituie banii. După pronunţarea noii hotărâri, în jur de 20 de oameni au aflat că sunt datori companiei petroliere, fără să fi ştiut nimic despre procese ori despăgubiri. Este şi cazul Otiliei Ştefanovici, fost auditor la filiala Petrom din Suplacu de Barcău până în 2008.

Ne puteți urmări și pe Google News

Foştii angajaţi Petrom spun că liderii de sindicat s-au folosit de cele câteva procese deschise de anumiţi angajaţi ai companiei şi le-au extins, în timp. Pe lista reclamanţilor au apărut în acest mod şi numeroşi angajaţi care nu au dat niciodată Petrom în judecată.

Dosarul în care liderii de sindicat ai Petrom sunt urmăriţi penal a fost trimis spre soluţionare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita.