Editura Evenimentul si Capital

Şi dacă Soros voia să-i lase averea lui Dragnea? Să nu se zgârâie şeful PSD pe ochi?

Roland Cătălin Pena
Autor: | | 2 Comentarii | 1332 Vizualizari

Premierul Mihai Tudose a intrat deja în istorie prin aceste cuvinte calde, umane, pline de solidaritate tovărăşească: „Eu nu cred că e vorba de o persoană, neapărat. Domnul Dragnea este preşedintele partidului. Evident că, destabilizând preşedintele partidului, destabilizezi şi partid, şi coaliţie de guvernare, şi Guvern şi evident ţara”. Tudose se referea, evident, la miliardarul George Soros, care terminând de globalizat lumea, din plictiseală s-a apucat să-l destabilizeze pe preşedintele PSD, al Camerei Deputaţilor, fostul baron de renume mondial al Teleormanului, Liviu Dragnea.

Logica premierului, exersată la una dintre facultăţile Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” pe vremea când nici măcar nu era acreditată, este fără cusur. Dragnea-partidulcoliţia- guvernul cu ţintă finală însăşi ţara care a intrat în al o sutelea an de la Marea Unire. Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici şi uzine, ar fi spus Mihai Tudose dacă şef de partid îi era Nicolae Ceauşeşcu, nu Liviu Dragnea. Privind o ţâră mai atent, omul este exact din timpurile alea şi doar o glumă a istoriei l-a teleportat în 2017.

Dar să nu îl credităm pe Tudose cu ce nu-l caracterizează: cu idei proprii. El doar s-a uitat duminică seara la televiziunea unde Liviu Dragnea se dădea victima lui George Soros, iar când a fost întrebat despre chestiune a pus placa cu poziţia comunicată de consilierii de imagine ai partidului. Corect e să spunem că a recitat din „punctajul” primit.

Însă, ce l-a apucat pe Liviu Dragnea, care părea niţel mai viclean, să se facă de râs dând vina pe celebrul miliardar pentru mizeriile ce i se pun, pe bune sau nu, în cârcă? Explicaţia e simplă, a simţit că i se apropie funia de par şi a fost sfătuit, prost, zic eu, să dea vina pe oculta mondială. „Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. E simplu. (...) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”, a spus liderul PSD, duminică la RTV. Dacă se oprea aici, electoratul pesedist era mulţumit şi noi, ceilalţi, am fi râs puţin de el şi l-am fi lăsat în plata Domnului. Însă, el a mers mai departe anunţând cu curaj că PSD nu „va mai întoarce celălalt obraz”. Soros, păzea!

Şi se făcu luni, şi bravul nostru autor al programului de guvernare fu întrebat, de un ziarist deviaţionist de la linia partidului, cam ce ar avea Soros cu dânsul. Lovit în moalele capului, Dragnea nu a putut încropi ceva mai inteligent decât: „Asta e o întrebare la care aș vrea să am răspuns, nu știu, dar ceva e. Pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă și din prea multe părți vin aceste informații. Nu prea mai cred în coincidențe. Nu-mi dau seama”. Cum ar veni, nu ştie el d-astea, dar „vorbește lumea. Nici asta nu pot să fiu sigur. S-ar putea de fapt să mă iubească foarte mult, iar eu să fiu într-o mare confuzie”.

Poate Soros chiar îl iubea şi voia să-i doneze averea, iar el nu şi nu, că îi e suficient BMW-ul X5 primit de la „cumnată + nepoţii”. Am reprodus din declaraţia de avere. Liviu Dragnea a citat din consilierii săi, aşa că ar cam trebui să le ceară banii înapoi, dacă mai mult de Soros nu i-a dus capul. Altfel stăteam acum de vorbă dacă PSD, liderul lui, guvernul şi, cum zicea Tudose, ţara erau ţinta atacurilor unuia ca Kim Jong-un ori, măcar, ca Putin, nu?

Totuşi, dacă Soros chiar intenţiona să-i lase miliardele ca Dragnea să facă mult bine României? Păcat că nu vom afla niciodată cum ar face Liviu Dragnea bine României!

Pagina 1 din 1
Tag-uri: dragnea, psd, soros, tudoseStirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate