Editura Evenimentul si Capital

Și-a lăsat jobul la o multinațională și a plecat în lume. „Nu am niciun motiv pentru a fi stresat”

Bogdan își câștigă traiul muncind unde e nevoie de el: a ajutat la renovarea unei terase sau la pregătirea plăcilor de surf
Autor: | | 29 Comentarii | 4266 Vizualizari

Acum mai bine de un an, Bogdan a decis să vadă lumea și a părăsit Timișoara, cu autostopul. Între timp a parcurs 6.100 de kilometri. A ajuns în Ungaria, Croația, Slovenia, Portuglia, Austria, Franța și Anglia.

Bogdan Budai are 23 de ani. A studiat psihologia și, după un an de muncă într-o multinațională, a decis că e mai bine să vadă lumea, înainte de a se gândi serios la întemeierea unei familii și „înregimentarea” în sistem. „Am hotărât să nu îmi mai fac planuri și să mă bucur de ceea ce mi se întâmplă”. Recunoaște că acum este „mai relaxat ca niciodată”. „Prima oară când am conștientizat lucrul acesta, am fost stupefiat. Nu mi-a venit să cred că, într- adevăr, nu am niciun motiv pentru a fi stresat”, povestește tânărul. Și-

a lăsat barbă, mustață și a bifat cele mai ciudate experiențe de viață: a urcat pe cea mai înaltă clădire nepopulată din Europa, a dormit pe plaja cu pietre în Franța, a fost dus la secție pentru că s-a crezut că era imigrant ilegal.

Din martie 2013 a cheltuit 300 de euro

Povestea lui Bogdan a început cu un drum la Kiskassa, în Ungaria. A plecat fără niciun ban în buzunar și a făcut autosopul până acolo, pe 16 martie 2013. Acolo a stat o lună și a ajutat proprietarii unei pensiuni la diverse treburi în gospodărie. A avut ocazia să învețe și ceva ce i s-a părut cel mai bizar lucru în viață: să mulgă vacile. A urmat Pecs, unde, în schimbul hranei și cazării a ajutat proprietarul unui hotel la renovarea terasei.

În Zagreb a stat la niște fete care practică coachsurfing și le-a ajutat cu dereticatul prin casă, apoi a plecat la Lovram, tot în Croația, unde a stat o lună, și a lucrat grădina celor ce i-au oferit casă și masă.

La fel s-a descurcat și în Slovenia, la Vrankso, iar la Meltika s-a implicat în două proiecte europene, ajutând la reintegrarea socială a unei comunități de romi și reparând biciclete. De anul viitor vrea să o ia spre est. Nu știe unde îl vor purta pașii, dar are încredere că urmează calea dreaptă.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate