Editura Evenimentul si Capital

Și-a achitat cauțiunea cu banii din mită

Firesc, doctorița a fost reclamată de invalizii pe care-i declara sănătoși
Autor: | | 1 Comentarii | 2241 Vizualizari

Medicul Adriana Camelia Râmneanțu, acuzată pentru luare de mită și-a plătit, marți dimineață, la CEC, cauțiunea pentru a nu sta în arest preventiv pe durata anchetei, din banii încasați necuvenit de la pacienți. Doctorița din Lugoj a depus în bancă suma de 10.000 de euro, stabilită de completul de judecată de la Tribunalul Timiș. Potrivit anchetatorilor, banii provin din șpăgile încasate de la pacienți la finele anului trecut și în luna ianuarie

Medicul Adriana Camelia Râmneanțu a fost prinsă că cerea mită pentru orice act medical pe care, în calitatea ei de angajată a Casei de Pensii Timiș, trebuia să îl presteze.

Două șpăgi pe zi

Numai în perioada în care a fost monitorizată de SRI, două săptămâni, doctorița a „taxat” 17 persoane, în funcție de complexitatea dosarului, cu sume cuprinse între 50 și 500 de lei. „Cei care nu plăteau, plecau cum au venit, fără să își rezolve situațiile”, neau declarat surse din preajma doctoriței. Unui paralitic i-a refuzat dreptul la pensia de invaliditate, pe motiv că acesta își conducea mașina. Într-adevăr, omul avea un autoturism special adaptat dizabilităților sale, iar până la vehicul era transportat, în brațe, de soție.

Patru pacienți care au refuzat să plătească șpaga nu au primit drept la pensia de invaliditate din partea doctoriței și s-au văzut nevoiți să depună contestație la forul superior.

În prelungiri, pe bani

„Contestații referitoare la deciziile medicale asupra capacității de muncă emise de Cabinetul de expertiză medicala Lugoj (dr. Râmneanțu Adriana-Camelia) în anul 2015 au fost patru și toate se referă la cazuri noi, având ca obiect neîncadrarea în grad de invaliditate”, ne-a arătat Viorel Popa, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Timiș. Dr. Adriana Camellia Râmneanțu lucra pentru Casa de Pensii Timiș din ianuarie 2003 și deservea zona Lugoj - Făget, având în competență stabilirea capacitatății de muncă a bolnavilor și decizia de a prelungi sau nu, după caz, pensile de invaliditate sau concediile de boală.

10.000 la CEC depui...

Lunea trecută, medicul a fost pus, oficial, sub acuzare. „Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de luare de mită, constând în aceea că numita Râmneanțu Adriana Camelia, în calitate de medic în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă, în cursul lunii decembrie 2015, a eliberat rapoarte de expertiză medicală în schimbul unor sume de bani”, a transmis prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Vasile Bâc. În timpul perchezițiilor au fost descoperite sume și bunuri dobândite ilegal. Procurorii, care au reținut-o pe doctorița șpăgară 24 de ore, au prezentat-o cu propunere de arestare preventivă, însă completul de judecată de la Tribunalul Timiș a stabilit măsura controlului judiciar și plata unei cauțiuni în valoare de 10.000 de euro. Ulterior, doctorița Râmneanțu a mers la CEC și a achitat cei 10.000 de euro, după cum au informat oficiali ai Tribunalului.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate