De unde a început FENOMENUL SHAORMA în România. L-am găsit pe REGELE LIPIILOR, în prezent MILIONAR!
- Jeanina Năstase
- 2 octombrie 2017, 11:19
Dacă v-aţi întrebat de la cine a pornit fenomenul Shaorma în România, noi am decriptat cât de cât misterul! Mai exact, l-am găsit pe Regele Lipiilor, un libanez, în prezent milionar! În plus, firma afaceristului a fost tocmită de Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA, să împuşte căprioarele din zona aerportului. Convenţia „goana căprioarelor”, fără însă ca statul român să cheltuie vreun ban. Aşadar, de la shaorma la căprioare e doar un singur pas...
Pentru ca animalele sălbatice să fie alungate de pe piste, conducerea Aeroportului Kogălniceanu a încheiat pe 03.03.2017 o convenţie 2837 având ca obiect „goana căprioarelor”. Înțelegerea a fost încheiată cu Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AVPS) Lucky Hunting, din Constanţa, ulterior fiind extins de două ori numărul intervențiilor, potrivit replicaonline.ro.
Potrivit sursei citate, AVPS Lucky Hunting a fost înfiinţată în anul 2016 și funcţionează inclusiv ca club de vânătoare, cu pachete speciale oferite turiştilor care vor să vină în România la vânat.
Cine este libanezul care aleargă după căprioare
Clubul de vânătoare a fost înfiinţat de cetăţeanul libanez Adel Abi Khalil, patronul hotelului Voila, dar şi a hotelului Hera şi Cabana Trei Brazi din Predeal. El este asociat cu Ghaleb Nassar în hotelul boutique El Locanda, Nassar fiind cel supranumit „regele lipiilor”, întrucât deţine prima fabrică de lipii din România, fiind, totodată, cel care a deschis prima shaormerie din ţară, în 1990.
Adel Abi Khalil are şi un hotel în Peninsulă, Voila, dar şi la munte, Predeal Comfort Suits, administrate de Voila A.S., firmă al cărei unic asociat este. În urma unui control al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în 2011 hotelul constănţean a fost amendat şi declasificat, apoi a fost scos la vânzare, dar pesemne a fost reabilitat, iar acum are trei stele.
Firma New Hotels a celor doi libanezi a raportat pentru 2014 o cifră de afaceri de peste 5,2 milioane de lei, dar un profit de aproximativ 180.000 de lei.