Editura Evenimentul si Capital

Sf.Trifon a întors-o din drum pe Maica Domnului. Elon Musk este consilierul președintelui Donald Trump. Leii își susțin ideile, Scorpionii schimbă obiceiurile

Autor: | | 0 Comentarii | 2848 Vizualizari

Pe 1 februarie s-au născut John Ford, Boris Elţîn, Clark Gable, Claude Francois, Ştefan Luchian, Petru Popescu, Nicolae Breban, Aurel Calotă, I.M. Ştefan, Lucian Grigorescu, Oscar Lemnaru.

HOROSCOP. Sinaxar, în calendarul creştin-ortodox este Înaintea-prăznuirii Întâmpinării Domnului. Sfântul Trifon, din părţile Frigiei, Perpetua şi Felicitas.

Tradiţional, în „Kalendar” se continuă cu prima zi, din un alt ciclu de trei zile, numit Martinii de iarnă, zi care nu este dedicată marelui plantigrad, ursul, care încă mai hiberneză câteva săptămâni, ci, din nou, lupilor.

În calendarul păstoral Sf. Trif este asimilat deseori cu Lupul Şchiop. Pentru că şi Sfântu este betegit – i s-a tăiat nasul, pentru că a fost necuvincios şi a întors-o pe Maica Domnului din drum. Gândirea populară este la fel ca la jocul acela vechi pe calculator, care se numea „Lemmings”. Sf. Trif este un „opritor” care o întoarce din drum pe Maica Domnului! 

În această istorie găsim experienţa plină de amărăciune a omului de rând, a poporului umilit. Chiar şi atunci când avea dreptate şi făcea un lucru bun, amărâtul din popor era pedepsit pentru că nu a fost „politicos”. Nimic nou sub soare!

În calendarul agricol ziua de 1 februarie este, mai bine zis era, foarte importantă. Sf. Trifon i se conferă puteri asupra „goangelor”, insectelor dăunătoare. Dar, în primul rând este, mai bine zis a fost, o sărbătoare a viticultorilor, a viţei de vie.

Sub acest aspect Sf. Trifon este ecoul, poate chiar urmaşul zeului Dionysos, fiul marelui Zeus şi a frumoasei, dar muritoarei Semele. Obiceiurile practicate demult sunt cele ale micilor Mistere Eleusis.

Lupul Şchiop este eclipsat, sau reprezentat, de Sf. Trif cel cu nasul tăiat şi mai spun oamenii, cam nebun la cap. Nebunia a trezit în toate culturile umane un respect religios, pentru că „nebunii spun adevărul”. 

”Pe un munte într-o ţară foarte-ndepărtată, Stă un om cu ochii-nchişi şi spune ce ne-aşteaptă. Lumea nu-l ascultă, îl crede un nebun, Căci vorbele lui sunt ca nişte lovituri de tun. El stă singur şi liniştit, Dar în ochii lui închişi. Vede al lumii asfinţit!” Da, Phoenix, da, l-am văzut pe nebunul cu ochii închiși, în Tibet. Nebun întru Domnul, cel mai înalt titlu la care râvnește, în secret, orice cleric. Și călugărul Cristian a trecut printr-o nebunie a credinței. Credința lui este puternică și pură ca zăpezile de pe Everest. De aceea a fost rechemat la marea mănăstire de care ținea.

Probabil, dragi lupi, padawani și hobbiți că v-ați întrebat ieri, de ce am alăturat numele președintelui Donald Trump cu cel al CEO SpaceX și Tesla Motors, Elon Musk. Pentru că, ieri, Elon Musk și Travis Kalanick, CEO la Uber, au primit confirmarea oficială că fac parte din corpul de consilieri ai președintelui SUA. Nu știu cât timp o să rămână cei doi în nomenclatorul federal, există deja divergențe între pozițiile celor doi afaceriști de mare succes și programul de guvernare a lui Donald Trump, de exemplu în ceea ce privește blocada musulmană, interzicerea accesului pe teritoriul SUA a unor categorii de persoane. Dar cei doi CEO sunt persoane inteligente și cu mult simț diplomatic. Elon Musk crede că președintele trebuie ajutat să ia cele mai bune decizii în folosul națiunii. Travis este mai nărvaș, nu aș paria că rămâne în această funcție, are probleme cu șoferii lui musulmani, cu toate că poziția de consilier prezidențial este un mare avantaj în afaceri. Să ne amintim că și la noi, în ograda noastră balcanică, onorabilul Andrei Pleșu și-a dat demisia de la Cotroceni, după o foarte scurtă perioadă cât a funcționat ca și consilier prezidențial. 

Pe de altă parte sunt informat că Republica Irlanda a luat o inițiativă legislativă colosal de importantă. NU va mai folosi combustibil fosil, în cadrul unui proiect guvernamental de 8 miliarde €. Irlanda este prima din lume care a emis o lege în acest sens. După cum arată directorul Trocaire, Eamonn Meehan:  ”…this move by elected representatives in Ireland will send out a powerful message. The Irish political system is now finally acknowledging what the overwhelming majority of people already know: That to have a fighting chance to combat catastrophic climate change we must phase out fossil fuels and stop the growth of the industry that is driving this crisis.”

Vedeți, dragi lupi, padawani și hobbiți, toate aceste informații, strategii, legi, programe de guvernare, renunțări la petrol și folosirea mașinilor electrice, au un factor comun: răspunsul, deocamdată diplomatic, pașnic, industrial și economic, la pretenția musulmanilor de a controla lumea. Banii musulmanilor vin din petrol. Cu ei finanțează terorismul mondial, trupele lor de asalt în cucerirea lumii. Dacă costul barilului de petrol ar fi adus, prin lipsă de ofertă și consum, la nivelul dintre cele două războaie, de exemplu al anului 1924, ar însemna doar 1,24$ - adio bani ușor făcuți de musulmani, adio petrodolari, adio terorism mondial!

Am petrecut mult prea mult timp în Orient ca să nu știu cum se rezolvă problemele cu musulmanii. Am fost în 54 de țări, am muncit mulți ani în Iran, Irak, Algeria, Iordania, Guineea, Siria, Emirate, Arabia Saudita, Elveția și SUA. De aceea m-am și pustnicit, de prea plin, de prea multe prin care am trecut. Sincer, nu mai puteam! Dar mai țin legătura cu unul și altul de pe tot globul, oameni de calitate, care știu multe lucruri. 

Problema lui Donald Trump, pe care-l stimez pentru curajul și pragmatismul lui deosebit, este că s-a pus rău în același timp cu cei care controlează presa mondială, adică și cu evreii și cu arabii. Acum toți îl înjură. Cred că după 15 februarie, când va avea loc întâlnirea dintre Donald Trump și Benjamin Netanyahu, problemele se vor clarifica. Sau la bal, sau la spital! Bibi este un tip formidabil, cred că o să-l cucerească pe Donald. Și iranienii i-au servit un motiv excelent cu racheta lor, cu tot. Măi să fie, ăștia nu sunt cumva înțeleși între ei? De fapt, Bibi a făcut un prim pas: ”Trump vrea să construiască un zid? Foarte bine! Și eu am construit unul și pot să-i spun că funcționează excelent!”

Trăim vremuri istorice, vorba blestemului chinezesc! By the way, mi-ați scris foarte mulți cu reclamații și jalba în proțap despre horoscoapele chinezești și japoneze apărute prin reviste de femei și situri aiurea. Hai să luăm o pauză, o să vă spun mâine care-i problema, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC      Astăzi te cuprinde o dorinţă de a face gospodărie. Imaginezi mâncăruri delicioase şi chiar porneşti la fapte, dar, atenţie, nu exagera cu cheltuielile şi căută marfă bună, de calitate! Nu lua decizii importante. Este bine să eviţi, daca poţi, subiectele cu caracter delicat. Lămureşte programul tău de astăzi şi unele “răceli” cu partenerii fie că sunt de afaceri sau de amor. Fraza care „se poartă” este : “voi vă faceţi treaba voastră, eu mi-o fac pe a mea”. Şi se adugă: “O să avem cu toţii de câştigat!” Iar, în secret tu te gândești că o să tragi spuza pe castanele tale!

TAUR   Perioadă favorabilă relaţiilor umane, vorbeşte, discută, fii vesel, distrează-te! Evită activităţile care nu sunt necesare. Puţină destindere nu strică, pentru ca relaxarea are virtuţile ei! Iluziile pe care ţi le-ai facut in ceea ce privea pregatirea şi performanţa unor persoane din anturajul tau se spulberă azi ca fumul de ţigara! Nu-ţi fă niciun program, în aparenţă. Lasă lucrurile să se întâmple. Nu ai frică, păstrează speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! E miercuri, nu uita să postești!   GEMENI   O zi care pare liniştită, dar poate fi liniştea dinaintea furtunii. Ca să păstrezi pacea, trebuie să fii inspirat şi cu zâmbetul pe buze. Prezintă explicaţii şi motive înainte să fie cerute! Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. Pe de altă parte dragostea ta cea mare are unele acorduri false şi supără la sentimente, de aceea ar trebui sa te intrebi nu cât de mare e, ci pentru cât timp! Totuşi, astăzi ai noroc in dragoste. Puţin, dar există. Norocul la bani mulți se dă cu pile la Jupiter şi Mercur şi va mai trece ceva timp pana să ai şi tu un aspect favorabil! 

RAC   În acestă zi de miercuri, contrar obiceiului defensiv, eşti gata de atac, gata să înhaţi şi să iei partea leului, chiar dacă nu eşti leu! Provoci surprize în domeniul sentimental, plăcute! Relaţiile cu familia şi anturajul pot sa sufere unele modificari in sensul unei segregatii urmare repetatelor tale declaratii ca vrei sa pleci din ţară. Trebuie să te hotărăşti dacă chiar vrei să emigrezi, să schimbi totul, sau este doar o scuză ca să nu-ţi asumi responsabilităţi. Secretul este că peste tot este la fel, ba în unele locuri este mult mai rău decât în România! 

LEU   Îţi susţii opiniile, ideile, valorile! Constaţi cu mulţumire că experienţa şi maturitatea în gândire chiar contează. Reuşeşti să convingi pe cei din jur şi asta îţi aduce o plăcere dublă! Dar, nu te baga in chestiuni care nu te privesc, mai ales daca este viata intima a unui coleg, limiteaza-te la trancaneala mondena obisnuita. În Orient se spune că trebuie să-ţi oferi ajutorul de trei ori. Dacă eşti refuzat de trei ori înseamnă că ţi-ai făcut datoria. Nu  poţi, nu este permis, să “ajuţi” pe cineva împotriva voinţei lui. Chiar dacă este rudă apropiată, chiar dacă este copilul tău!

FECIOARĂ  Zi favorabilă, chiar norocoasă. Parcă simţi lucrul acesta pentru că eşti foare motivat, dinamic şi te apuci să începi în casă mai multe lucruri odată, dai telefoane, debordezi de entuziasm! Astazi poţi să ceri un favor sau o inlesnire de la anturaj, adica de la prieteni sau de la familie, pentru că la serviciu eşti aşa de ocupat că nu ai nicio şansa! Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes. Toată ziua este sub semnul, care, de fapt nici nu este prea negativ, al amânării şi al întârzierii. Săracul Saturn este de vină, dar face şi el ce poate. Nu este rea ziua de astăzi, dar totul este statistic, este probabilistic. Trăim într-o posibilă probabilitate!

BALANŢĂ  În acestă zi pierzi cu mare graţie timpul. Nu mai dramatiza inutil, nu te mai lăsa panicat de media, ia viaţa cum curge ea şi bucură-te de ceea ce ai, stai pe fluxul principal al vieții! Perioada zilei de astăzi favorizează în special nativii care activează  în învăţământ şi în comerţ. Stelele iţi recomandă sa nu intri astazi in competitie cu persoane nascute in zodia Berbecului sau a Leului, in general cu semnele de foc. Pe seară un procent dintre Balanţe se gândeşte la o cină festivă, poate în doi. Este foarte bine, pregătește-te!

SCORPION   Şi dacă ai schimba obiceiurile tale cotidiene? Nu mai pleca din oraş, sau fă vizite prietenilor, loco! Nu te înregimenta în turma hormonală, gândeşte cu capul, nu cu coada ta cea veninoasă! Astazi ai o imagine care poate fi mult imbunătăţită, mai ales daca nu te enervezi cand esti contrazis si nu te repezi să dai sentinţe! Nu incerca sa impui anturajului si lumii intregi propriul sistem de referinta, ci mai bine respecta regulile jocului - asta ca sa obţii ceea ce vrei. Repet mereu şi lucrul acesta, poate odată şi odată chiar o să vrei să-l experimentezi călcând-ţi pe propria coadă veninoasă. Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu femeile, de orice sex sau orientare sexuală ai fi! 

SĂGETĂTOR    O zi marcată de nesiguranţă, incertitudine. Nu te mai hotărăşti ce să faci! Este absolut necesar ca începând de astăzi să ieşi odată din starea de vegetaţie şi să-ţi guvernezi destinul! Evident, cine se scoală de dimineaţă este obosit toată ziua, acesta este adevărul şi proverbul adevărat. Ba, nici nu ajunge nicăieri pentru că este dărâmat de somn. Dar cu moderaţie, mai ales în relaţiile cu anturajul şi poate şi cu atenţie la cumpărături, poți evita neplăcerile. Trebuie neaparat să analizezi evenimentele din ultimul timp, sa tragi concluziile care se impun şi să iei imediat măsurile necesare. De asemenea, trebuie să continui cu aceleaşi metode verificate de până acum.

CAPRICORN   Orice regulă, constrângere, devine astăzi o povară grea. Libertatea individuală e importantă pentru tine, dar şi pentru alţii! Onorează promisiunile făcute. Nu lua decizii importante! Ţii la “libertatea” ta şi chiar vrei să te bucuri de ea cum vrei tu - nu cum vor alţii. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, aşa că poţi avea o surpriză plăcută. Nu uita că in dragoste, ca şi în politică, este relativ uşor să caştigi increderea, dar este extrem de greu să-ţi respecţi promisiunile făcute!    VĂRSĂTOR   Evită să discuţi despre planurile personale, de viitor, în public. Nu e elegant, dar e şi imprudent. Oamenii de succes au fost întotdeauna discreţi cu planurile proprii. Nu pleca la drum! Şi, mai ales, nu cataloga oamenii şi faptele. Este o activitate păguboasă pentru tine din care te alegi cu o imagine distorsionată asupra realităţii. Oamenii se schimbă, situaţia se schimbă – nu este bine să încremeneşti în poză. Dar uneori uiţi lucrul acesta, mai ales dacă anturajul este obtuz şi mediocru. Dimineaţa este o perioadă benefica semării hârtiilor, contractelor, finalizarii întelegerilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă sau de negociere. Măcar un „addendum”, acolo!

PEŞTI  Mai multă atenţie! Atât în ceea ce priveşte relaţiile tale sentimentale, sau cele de familie, dar şi atenţia care trebuie s-o acorzi alimentaţiei şi protecţiei adecvate faţă de ger şi zăpadă. Confuzia şi dezordinea sentimentală proprie zodiei pot deveni calităţi poetice, dacă dai dovada de abilitate si nu vorbeşti prea mult! Dar atenţie, nu tot românul este poet! Şi ca burghezul lui Moliere o să constaţi că toată viaţa ai vorbit în proză! Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Azi ai chef sa manânci ceva special. In lipsa unor alte satisfactii, dar nu te păcăli singur ca poţi sa slăbeşti mancând mult şi dulce! Mai bine du-te într-o sală şi fă puţin sport, pentru că afară este ger, încă nu e timp frumos să alergi într-un parc!Tag-uri:

Alte articole din categoria:

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate