Sfatul psihologului: "Soţul meu intră pe site-uri matrimoniale"

Sfatul psihologului: "Soţul meu intră pe site-uri matrimoniale"

Vă răspunde dr. Paula Irimia.

Am descoperit că soţul meu intră pe site-uri matrimoniale şi întreţine lungi discuţii virtuale cu conţinut sexual. Pot spune că este infidel? Cristina Oprea, contabil, Ploieşti

Internetul se dovedeşte astăzi o inepuizabilă sursă de informaţii şi un mod privilegiat de comunicare. Nu este surprinzător faptul că acest mediu este favorabil pentru iniţierea şi dezvoltarea unor relaţii romantice sau sexuale, fapt care are consecinţe asupra relaţiei de cuplu, supunând-o la noi presiuni şi provocări.

Probabil că soţul dv. dezvoltă discuţii asupra fantasmelor sexuale şi, cu siguranţă, utilizarea conţinutului sexual are ca scop excitarea şi stimularea sexuală (masturbarea). Relaţia se poate limita la mediul virtual sau nu. Însă, atât timp cât soţul dv. investeşte energie sexuală prin intermediul unei forme de comunicare electronică, aceasta este o formă de infidelitate. Practic, gândurile, sentimentele, comportamentul lui este direcţionat în afara cuplului dv., acesta putând fi începutul unei relaţii extraconjugale (există posibilitatea de a se consuma în realitate).

Ne puteți urmări și pe Google News

Discutaţi cu soţul despre ce anume îi lipseşte în viaţa erotică. Exploraţi-vă fanteziile sexuale şi motivele care îl determină să îşi caute împlinirea erotică în afara cuplului. Soluţia pentru a ieşi din impas o veţi găsi devenind conştientă de această motivaţie ascunsă.

Pentru alte informaţii, sunaţi la tel. 0722.190.824 sau accesaţi site-ul www.copilulmeu.ro