Editura Evenimentul si Capital

Sfântul Dimitrie și Crimele lui Iliescu

Ion Iliescu, asemenea tuturor marilor satrapi din istorie, a fost posibil din cauza micilor satrapi executanți
Autor: | | 3 Comentarii | 1271 Vizualizari

„Ordinul se execută, nu se discută!” În spatele acestor cuvinte se ascund cele mai mari crime ale umanității.

 Începerea urmăririi penale împotriva lui Ion Iliescu, pentru „crime împotriva umanității”, repune în discuție chestiunea responsabilităților pentru marile masacre ale istoriei recente. La Mineriade, nu Iliescu a omorât în bătaie. La „Revoluție”, nu Iliescu a tras în mulțime și a făcut pe teroristul. Mai înainte, în timpul prigoanelor comuniste, nu Dej și Ceaușescu (deși, ultimul se pare că a apăsat personal pe trăgaci în câteva rânduri), au ucis și schinguit în temnițe sau beciurile Securității și Miliției. Acești Criminali-Șefi doar au dat ordinele, iar un întreg Sistem criminal le-a executat.

„Ordinul se execută, nu se discută” stătea la baza întregului așa-zis Centralism Democratic. Fără executanți, Sistemul s-ar fi prăbușit instantaneu. Teroarea s-ar fi topit. Ar fi fost nevoie ca un număr suficient de mare de Oameni să spună NU. Gardianul stalinist să lase jos bâta. Ofițerii din decembrie 1989 să nu transmită ordinul FOC, iar soldații să nu apese pe trăgaci. Minerii și „minerii” din iunie 1990 să nu pună mâna pe ghioage. Ar fi fost destul ca toate aceste zeci și sute de mii de criminali, acoperiți de scuza „disciplinei”, să aibă curajul să spună NU.

În timpul prigoanei creștine, sub împărații romani Dioclețian și Maximian, când Sfântul Dimitrie a fost învestit proconsul al Tesalonicului, Maximian i-a ordonat: „Păzește patria ta și s-o cureți de necurații creștini, ucigându-i pe toți cei care cheamă numele lui Iisus Hristos cel răstignit”. Or, ofițerul Dimitrie, nu doar că nu execută ordinul, dar își declară el însuși credința creștină, pe care o ținuse ascunsă până atunci. Știa ce riscă. A murit cu zâmbetul pe buze. Sfântul Dimitrie a fost mare pentru că a avut curajul să spună NU, refuzând să renunțe la demnitatea de Om și la Hristos, chiar cu prețul vieții. Bine ar fi dacă măcar o parte din cei care îl pomenesc în aceste zile ar ține minte.
Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate