Editura Evenimentul si Capital

Sevil Shhaideh: Zeci de primari nu au completat corect o foaie A4, ca să ia bani pentru proiecte

Autor: | | 1 Comentarii | 809 Vizualizari

Vicepremierul Sevil Shhaideh a explicat că s-au despus 12.000 de proiecte în cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Aceasta a anunţat că eligibile vor fi şi satele mici.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a explicat că solicitările depuse de unităţile administrativ-teritoriale pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală depăşesc suma alocată, fiind vorba despre un total de 12.000 de proiecte care vor fi supuse unui proces de prioritizare.

"Aşteptările noastre - cred că şi ale dumneavoastră - au fost depăşite, după cum bine ştiţi. În perioada 17 februarie - 17 martie, s-au depus solicitări cu privire la intrarea în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Într-adevăr, cel mai popular program. Accesul în program - cel mai facil. Deci, nu cred că există vreun program în ţara asta mai uşor de accesat decât PNDL. O pagină, da? Ce am constatat? Că nici pagina aia nu am reuşit să o completăm corect. Am transmis şi cred că sunt printre dumneavoastră colegi care au fost sunaţi să îşi refacă anexa 3, pentru că au greşit sume. Deci, a existat tot interesul din partea ministerului să nu se respingă nicio solicitare de pe PNDL. Am ajuns la peste 12.000 de solicitări, cu un buget de aproximativ 70 de miliarde de lei, deci, peste suma alocată", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în deschiderea celei de-a XXV-a ediţii Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

În ceea ce priveşte prioritizarea, ea a menţionat că vor fi excluse în primul rând solicitările neeligibile. "Am identificat solicitări de electrificare, solicitări de alimentări cu gaze, de împrejmuire cimitire sau realizare cripte. Nu vă supăraţi, aceste obiective nu sunt eligibile. (...) A doua etapă, la care se lucrează în acest moment, vom identifica acele proiecte - vă dau un exemplu: alimentări cu apă şi canalizare care sunt incluse în master planurile de apă şi canalizare care au finanţare asigurată în Programul de infrastructură mare. Niciun proiect care este inclus în POIM nu va primi finanţare în PNDL", a explicat Sevil Shhaideh, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că a treia etapă de selecţie prevede excluderea proiectelor care au deja o sursă de finanţare asigurată prin fondurile europene sau programe guvernamentale.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate