Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV. Serdean: ”Primăria Timișoara favorizează mica și marea corupție”. Funcționarii publici pârâți în grup la DNA

Autor: | | 0 Comentarii | 759 Vizualizari

Medicul dentist care i-a făcut plângere penală edilului pentru tăierile ilegale de copaci din Timișoara, a mai transmis către DNA o reclamație. Lucian Mugur Serdean sesizează faptul că sute de hotărâri ale Consiliului Local Timișoara au fost luate la comandă politică, mai exact la ordinul primarului Nicolae Robu, încălcându-se flagrant legea, și practic, fără ca votanții aleși să știe ce votează dinainte.

”În perioada 2013 - 2016 au fost supuse aprobării Consiliului Local Timișoara un număr de 575 de proiecte de hotărâre cu încălcarea art.7 din  Legea nr. 52 din 21 ianuarie 2003, republicată, privind transparenţa decizională în administraţia publică”, arată Lucian Mugur Serdean. Plângerea înregistrată la DNA Timișoara pe 23 noiembrie este împotriva următorilor funcționari publici: primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, prefectul județului Timiș, Mircea Băcală și consilierii locali ai municipiului Timisoara, mare parte din ei fiind din legislatura 2012 - 2016, fostul secretar al primăriei Ioan Cojocari și actualul secretar al primăriei Simona Dragoi. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu.

Concret, reclamantul arată că ”toate procesele verbale ale ședințelor de consiliu din perioada 2012 – 2016 conțin în anexe proiecte de hotărâri care au fost prezentate consilierilor locali doar în ziua de ședință, deci marea lor majoritate nu a avut cunoștință despre conținutul lor și au votat la comandă politică”. Foarte grav, semnalează Serdeam e faptul că aceste hotărâri încalcă  art.7 din  Legea nr. 52 din 21 ianuarie 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, deoarece conțin contracte cu bani publici pentru care exista prezumția rezonabilă de prejudiciere a banilor publici.

”Ideea de bază pe care o susțin e că toate relele din administrație se datorează exclusiv nepăsării și coplicității consilierilor locali fără de care Robu nu ar putea face nimic. Toate contractele păguboase oferite de către administrația Robu clientelei de partid și care prejudiciază grav bugetul local, sunt proiecte de hotărâri vărate sub nașul consilierilor fără o consultare largă a cetățenilor și în primul rând a consilierilor. Aceste practici trebuie să înceteze și transparența să fie literă de lege pentru a preveni orice fapte de corupție în administrație. Dealtfel am și propus, din postură de candidat la postul de administrator public instituirea registrului online al cheltuielilor publice similar celui norvegian”, mai spune Lucian Mugur Serdean. El a candidat la funcția de city manager, însă a fost descalificat după depunerea dosarului, ilegal, așa cum EVZ a relatat, pentru a fi favorizat în funcție un fost student al primarului Nicolae Robu.

Pomeni electorale ascunse

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate