Editura Evenimentul si Capital

SENTINŢĂ NEMAIVĂZUTĂ! Ce i-au obligat judecătorii să facă pe 3 afacerişti

Autor: | | 0 Comentarii | 2191 Vizualizari

Judecătorii i-au obligat să plătească 10 milioane de euro drept sentinta pe cei trei afacerişti ruşi care au demarat cel mai mare proiect imobiliar din Iaşi.

 Aceştia au fost obligaţi să plătească suma de 58 milioane lei drept sentinta după ce au fost traşi la răspundere personală pentru falimentarea firmei care a demarat proiectul rezidenţial River Towers din zona Grădinari.

Vitalie Munteanu, Afanasii Salinschi şi Veaceslav Pârască, cei trei asociaţi de origine rusă care controlează compania SC Macony Trade House SRL, au fost obligaţi de magistraţii de la Tribunalul Iaşi să plătească o suma de 58 milioane lei ca sentinta după ce au fost traşi la răspundere personală pentru falimentarea companiei care a demarat proiectul rezidenţial River Towers aflat în zona Grădinari din Iaşi.

"Obligarea pârâţilor la plata în solidar a pasivului rămas neacoperit. Solicită să fie avut în vedere raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei şi referatul inspecţiei fiscale din care rezultă vinovăţia pârâţilor, dar şi a păratului Munteanu Vitalie care, deşi s-a retras din funcţia de administrator, acesta se face vinovat de starea de insolvenţă a societăţii", după cum se arată în dosarul Macony Trade House SRL.

Din raportul de expertiză contabilă realizat la SC Macony Trade House SRL rezultă că, contabilitatea societăţii a fost organizată şi condusă de o persoană care nu a fost împuternicită pentru această funcţie, că nu s-a ţinut contabilitatea potrivit specificului activităţii, nu au fost respectate normele legale în materie de compensare şi de arhivarea documentelor şi au fost încheiate contracte defavorabile societăţii.

"Starea de insolvenţă a debitoarei se datorează, în principal, managementului defectuos exercitat de foştii administratori statutari, care au folosit bunurile societăţii în interes personal, respectiv: au ridicat sume de bani din conturile debitoarei, prin card bancar, fără a se determina cine a încasat suma totală de 621.419 lei, din care a fost justificată doar suma de 700 lei, gestionarea inadecvată a activelor, fapt ce a dus la crestarea gradului de îndatorare, posibilităţi reduse de a face faţă obligaţiilor de plata şi susţinerea activităţii din fonduri proprii, dificultăţi în recuperarea creanţelor, volumul scăzut al disponibilităţilor băneşti", după cum se mai arată în dosarul respectiv.

SC Macony Trade House SRL, intrată în insolvenţă, a fost finanţată de către Lastor Invest Corp Belize în anii 2007 şi 2008, cu contracte de credit în valoare totală de 12.000.000 lei, dobânda fiind de 7 la sută pe an.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate