Editura Evenimentul si Capital

Senatul trimite 5.000 de pagini la DNA

Autor: | | 0 Comentarii | 119 Vizualizari

Preşedintele Comisiei de Regulament a Senatului, Sebastian Grapă, a afirmat că Senatul va trimite, miercuri, DNA aproximativ 5.000 de pagini cu înscrisurile solicitate comisiei menţionate, 60% dintre documente fiind administrative.

"Începând de ieri, nu facem altceva decât să răspundem acestei solicitări pe care a adresat-o DNA Senatului, respectiv Comisiei de regulament. Ne-am apucat să facem copii, să îndosariem, să facem opis. Sunt documente administrative, care ţin de funcţionalitatea Comisiei, şi cele care ţin de agenda politică a Comisiei. Vor fi aproximativ 5.000 de pagini, iar proporţia 60% documente administrative - rapoarte de activitate, prezenţa membrilor la şedinţele Comisiei, solicitări de concediu, de protocol, procese-verbale de şedinţă, care nu cred că prezintă interes pentru Parchet, şi doar 40% fac obiectul acestei solicitări - evidenţa amendamentelor şi altor chestiuni de care pot fi interesaţi procurorii. Vor fi 15-16 volume, în medie cam cu 300-400 de file fiecare", a afirmat Grapă, potrivit Agerpres.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat Senatului să îi transmită până miercuri toate înscrisurile întocmite în anii 2014 şi 2015 de Comisia pentru Regulament.

Potrivit documentului adresat Biroului Permanent al Senatului, refuzul de punere la dispoziţia DNA a documentelor solicitate "constituie infracţiunea de obstrucţionare a Justiţiei".

Solicitarea primită din partea Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie din cadrul DNA a fost înregistrată la Senat în data de 21 mai
Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate