Senatul a extins amnistierea fiscală de la personalul din învăţământ la toţi bugetarii

Senatul a extins amnistierea fiscală de la personalul din învăţământ la toţi bugetarii

Amnistierea fiscală fiscală a fost extinsă la toţi bugetarii care au obţinut venituri de natura salarială pe carea rapoartele Curţii de Conturi sau alte instituţii de control le-au constatat ca fiind nelegale. Acest lucru înseamnă că toate persoanele aflate în această situaţie vor fi exonerate de la restituirea sumelor.

Decizia de extindere a amnistierii fiscale de la personalul de învăţământ la toţi bugetarii a fost luată de plenul Senatului luni seară. Amendamentul propus de Comisia pentru muncă a făcut ca Guvernul să-şi schimbe poziţia iniţială, împotriva propunerii legislative, într-una în favoarea actului normativ, scrie mediafax.ro.

Măsura a fost susţinută de ministrul Muncii, Rovana Plumb, care a fost prezentă la dezbateri. ”Din 2012, de când am preluat guvernarea, Guvernul Ponta se luptă şi ia măsuri pentru repararea nedreptăţilor făcute de către fosta guvernare, iar proiectul de lege care astăzi este în dezbatere se înscrie pe această linie. Este vorba de repararea nedreptăţilor făcute profesorilor, cadrelor medicale, reprezentanţilor administraţiei publice locale şi alte categorii de bugetari. De aceea, Guvernul susţine raportul pe care l-a întocmit Comisia pentru muncă”, a declarat Rovana Plumb.

Propunerea a fost adoptată cu 122 de voturi ”pentru” şi două abţineri, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaţilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În versiunea iniţială a propunerii legislative, care a fost formulată de senatorul Liviu Pop, amnistierea fiscală se aplica profesorilor din trei localităţi din judeţul Hunedoara. Propunerea a fost însă întoarsă de preşedintele Traian Băsescu, acesta reclamând, printre altele, faptul că legea este discriminatorie, deoarece se aplică doar persoanelor din anumite localităţi.