Editura Evenimentul si Capital

SENATUL RUȘINII NAȚIONALE a adoptat TACIT un proiect de lege care le permite funcţionarilor publici să îşi angajeze RUDELE pe bani publici

Senatorii au adoptat tacit un proiect ce permite funcționarilor publici să-și angajeze rudele fără a mai fi incriminați
Autor: | | 23 Comentarii | 2624 Vizualizari

Un proiect de lege de modificare a Codului Penal, proiect care ar permite funcţionarilor publici să-şi angajeze rudele până la gradul II inclusiv, fără ca acest lucru să fie considerat conflict de interese, a fost adoptat tacit, de către Senatul României. Proiectul, care a fost avizat negativ atât de Ministerul Justiției, cât și de Comisia Juridică a Senatului, urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

Proiectul a fost adoptat tacit la 25 martie, potrivit ştiripesurse. Proiectul a avut aviz negativ atât de la Ministerul Justiţiei cât şi de la Comisia Juridică a Senatului.

Iniţiatorii proiectului sunt deputatul PC Aurelian Ionescu, deputatul Ion Marocico, deputatul UDMR Maron Arpad-Francisc, deputatul PSD Ciprian Nica şi deputatul PSD Victor Roman.


SENATUL RUȘINII NAȚIONALE pregătește un NOU SCUT PENTRU CORUPȚI. Câțiva SENATORI PSD vor să-i scape pe corupți de cătușe, de arest și de mandatul de aducere


Codul Penal prevede la CAPITOLUL II - Infracţiuni de serviciu, Art. 301 - Conflictul de interese, următoarele:

  • (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
  • (2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

Ei sunt cei 35 de SENATORI ai RUŞINII, care l-au scăpat pe Şova pe arestarea preventivă. Iată unde pot fi găsiţi. Spune-le părerea ta!


Proiectul de lege adoptat tacit de către Senat în data de 25 martie 2015 modifica alineatul 2 astfel:

"(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazurile în care actul sau decizia se referă la următoarele situaţii:

  • emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative
  • ocuparea de către o persoană a unei funcţii indiferent în ce modalitate şi sub ce forma se realizează aceasta
  • exercitarea atribuţiilor de serviciu privind acordarea către subalterni a drepturilor legale ale acestora.

De ce sunt condamnați aleșii care își angajează rudele la Parlament


40 de deputați, suspectați că și-ar fi angajat rudele la Cameră

Dorința expresă a senatorilor de a-și proteja interesele în detrimentul legii vine în conetxtul în care, în luna februarie, inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au informat biroul permanent al Camerei Deputaților că a fost sesizați cu privire la faptul că 40 de deputați s-au aflat în conflict de interese în perioada 2008-2012. Mai exact, parlamentarii și-ar fi angajat rudele la Camera Deputaților.


Camera, informată despre o sesizare la ANI privind peste 40 de deputaţi în conflict de interese


Și tot în luna februarie, deputatul Niculae Mircovici, reprezentant al Uniunii Bulgare din Banat, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la șase luni de suspendare pentru conflict de interese, după ce, în calitate de deputat, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia soţia sa a fost angajată în perioada 5 ianuarie 2009 - 15 iunie 2010 în funcţia de referent în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 35, Timiş.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate