Senatorul PSD Şerban Nicolae, atac la CSM: Am constatat că există o atitudine de ţâfnă şi de cârcotaşi faţă de proiectul meu de lege

Senatorul PSD Şerban Nicolae, atac la CSM: Am constatat că există o atitudine de ţâfnă şi de cârcotaşi faţă de proiectul meu de lege

Senatorul PSD Şerban Nicolae nu este mulţumit de atitudinea CSM faţă de proiectul său legislativ, care a fost discutat azi de Comisia Juridică şi care prevede şi eliminarea corupţiei dintre infracţiunile pentru care se poate dispune arestarea preventivă.

"Am primit un punct de vedere de la CSM, am citit acest text, am citit şi avizul Consiliului Legislativ şi vă spun cu regret că dincolo de unele aspecte pertinente pe care le iau în considerare, am constatat şi că există o anumită tendinţă de țâfnă pe care eu nu pot să mi-o explic şi o atitudine de cârcotaşi", a spus Nicolae.

Senatorul PSD a spus şi că CSM nu a fost la fel de riguros în a observa că unele prevederi ale Codului Penal sunt neconstituţionale, aşa cum au decis ulterior judecătorii CCR.

"Cei care sunt extraordinar de critici cu proiectul meu nu au observat la Codul Penal ca exista dispozitii care infrang dispozitiile Constitutiei Romaniei. Daca ar fi fost la fel de rigurosi si la fel de tafnosi poate nu ajungeam in aceasta situatie", a declarat Serban Nicolae.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dezbaterea pe proiectul său a fost amânată până la următoarea şedinţă a Comisiei Juridice, pentru că punctul de vedere al CSM nu a ajuns la Comisie.

Proiectul legislativ al lui Şerban Nicolae prevede "arestul sever" doar împotriva celor care comit infracțiuni contra vieții, prin care s-au cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane, infracțiuni de trafic de stupefiante, trafic de arme și acte de terorism.

Conform proiectului, faptele de corupție nu vor intra la infracțiuni ce necesită  "arestul sever".

Modificările introduse de noul proiect de lege vizeză articolul 202, care se referă la "scopul, conditiile generale de aplicare si categoriile masurilor preventive."

Astfel, potrivit inițiatorilor,  arestarea preventivă se dispune în urmatoarele doua forme: arestul la domiciliu sau arestul sever, acesta din urmă fiind un un concept nou introdus, care nu exista în vechiul Cod de Procedura Penală.