Editura Evenimentul si Capital

Mihai Fifor, noul șef al senatorilor PSD. Ilie Sârbu s-a retras din funcție, dar merge la Curtea de Conturi | Galerie Foto

Ilie Sârbu se va retrage din fruntea senatorilor PSD
Autor: | | 7 Comentarii | 1326 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Senatorii social-democraţi s-au reunit astăzi, la Palatul Parlamentului, într-o şedinţă în care au discutat priorităţile parlamentarilor pentru sesiunea care va începe marţi. De asemenea, în cadrul şedinţei Ilie Sârbu și-a anunţat oficial plecarea din funcţia de lider al senatorilor PSD, iar Mihai Fifor a câștigat cursa internă pentru preluarea locului lui Sârbu, cu 42 de voturi pentru. Contracandidatul său a fost senatorul PSD Șerban Nicolae. Liviu Dragnea a anunțat că îl susține pe Ilie Sârbu pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

UPDATE 20.05: Întrebat de ce a ales să meargă la Curtea de Conturi, Ilie Sârbu a afirmat: "Lucrurile se simplifică, am apreciat că e un loc în care pot să fac mai mult în altă parte. Acolo pot să fac mult mai mult, domeniul de care m-aș ocupa ar fi  agricultura, toate fondurile", a precizat Sârbu, care a afirmat că își va da demisia din PSD și din Senat săptămâna viitoare.

UPDATE 19.25: "Sunt bucuros că Mihai Fifor este lider de grup, a dovedit că poate să gestioneze o asemenea funcție. Le-am spus colegilor mei că mă interesează ca relația dintre grupul de la Senat și de la Cameră să fie mult mai bun", a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a mai spus că fostul lider al senatorilor social-democraţi Ilie Sârbu se bucură atât de susţinerea sa, cât şi a partidului, pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

"Îi mulţumesc domnului Ilie Sârbu pentru modul cum a gestionat poziţia de lider de grup. A contat foarte mult pentru partid. A fost un sprijin serios pentru Guvern. Este un om cu experienţă politică, cu multă substanţă, un om de anvergură, un om cu foarte multă pricepere, drept pentru care i-am anunţat pe colegii mei din grup şi o spun şi public că va avea susţinerea mea şi a partidului pentru a ocupa un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi, la Autoritatea de Audit, pentru că PSD nu îşi permite să propună într-o funcţie oameni care nu au experienţă sau de care nu suntem siguri că îşi pot gestiona cum trebuie responsabilităţile funcţiei. Or Ilie Sârbu este un om în care eu am foarte multă încredere şi care poate gestiona o funcţie de o asemenea importanţă', a afirmat Dragnea.

UPDATE 19.20: Potrivit unor surse, Mihai Fifor a câștigat cursa internă cu 42 de voturi pentru. Șerban Nicolae a obținut 12 voturi.

UPDATE 19.00 - Șerban Nicolae și Mihai Fifor au intrat în cursa pentru funcția de lider al senatorilor social-democrați. În acest moment senatorii  își votează noul lider.

UPDATE 18.20. "Toate proiectele noastre importante vin la Guvern și apoi la Cameră și Senat. Din decembrie nu a vrut sa mai fie lider de grup (n.red.Ilie Sârbu), l-am rugat să mai fie o sesiune. Voi lucra cu oricine, au câștigat toate voturile, le-am mulțumit", a spus Ponta, la finalul ședinței PSD.

UPDATE 17.15. Premierul Victor Ponta, deși deputat, participă la ședința senatorilor PSD. Întrebat de jurnaliști de ce a venit, el a afirmat că acestea sunt întrebări de duminică și că este, totuși premierul României. "Cum adică de ce am venit? De când sunt prim-ministru, am lipsit vreodată de la grupul de la Senat? Puneţi nişte întrebări de duminică", a spus el.

La rândul său, la începutul ședinței Ilie Sârbu a afirmat că speră ca noul lider să mobilizeze grupul.

"Vom vedea, în continuare, noul lider cum reuşeşte să îşi îndeplinească atribuţiile şi să mobilizeze grupul, dar eu cred că aşa cum e grupul lucrurile vor merge foarte bine. (...) Grupul, aşa cum a fost el şi cum este, este un grup compact, unit şi nu am avut niciodată probleme sau divergenţe între noi", a spus Ilie Sârbu.

Acesta a ţinut să îşi exprime speranţa într-o mai bună mobilizare a senatorilor PSD astfel încât legile să nu fie respinse din cauza absenţelor în plen. "În săptămâna care urmează va intra Codul fiscal şi aici va trebui să ne mobilizăm exemplar, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, şi să putem să-l trecem fără probleme. Dincolo de ceea ce se mai întâmplă, dar rareori, când mai cade câte o lege din cauza unui vot, eu sper ca situaţia asta în sesiunea care urmează să se rezolve. E păcat ca toţi colegii care vin şi un coleg nu vine să cadă legea", a mai spus acesta, citat de Agerpres.

Totodată, Sârbu a prezentat şi un scurt bilanţ al realizărilor grupului PSD sub conducerea sa.

"Moţiunile simple care au fost discutate la Senat nu au trecut, nici moţiunea de cenzură şi astea sunt realizări pe care trebuie să le subliniem. Mai avem câteva lucruri de menţionat faţă de activitatea generală a grupului - 250 de declaraţii politice, 296 de întrebări, 114 interpelări. Aproape în fiecare luni am avut invitat, la grup, câte un ministru cu care am discutat", a arătat Ilie Sârbu.

Potrivit surselor EVZ, plecarea lui Ilie Sârbu de la șefia grupului PSD din Camera Superioară a fost luată în discuție luni. Tot atunci s-a discutat, de principiu, ca funcția deținută de acesta să fie ocupată de Mihai Fifor, președintele Comisiei pentru Transporturi, care a și confirmat faptul că va candida pentru această funcție.„Nu este exclus să apară mai mulți candidați, dar domnul Fifor are cele mai mari șanse”, au spus sursele din PSD

Un alt nume vehiculat este cel al senatorului Șerban Nicolae. „Altminteri, funcția de lider de grup nu îmi e foarte străină. Am îndeplinit în mod formal această funcție între 2006 și 2008, liderul grupului fiind președintele Iliescu”, a spus Șerban Nicolae. Toate aceste lucruri vor fi tranșate duminică, când este programată reuniunea senatorilor grupului PSD la care va participa și Liviu Dragnea.

Şi numele Ecaterinei Andronescu este printre posibilii candidaţi, însă fostul ministru al Educaţiei nu a făcut nicio declaraţie publică referitoare la o posibilă candidatură. 
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate