Senat: Comisia juridică va da un vot în cazul Șova miercuri, la ora 13.00

Senat: Comisia juridică va da un vot în cazul Șova miercuri, la ora 13.00

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, a anunţat că miercuri, la ora 13,00, senatorul Dan Şova va putea să îşi exprime un punct de vedere cu privire la dosarul care îl priveşte, urmând ca apoi să fie dat un vot în comisie referitor la solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a acestuia, scrie Agerpres.

Cătălin Boboc a adăugat că, tot miercuri, raportul comisiei va fi înaintat Biroului Permanent al Senatului, existând posibilitatea ca acest subiect să fie supus votului plenului Camerei superioare a Parlamentului săptămâna viitoare, luni.

"Dosarele au venit. Le-am verificat din punct de vedere procedural, al predării documentelor nu sunt probleme. Le-am deschis în faţa membrilor comisiei şi am stabilit un calendar. Astăzi - studiu, inclusiv domnul Şova este invitat să îşi studieze dosarul, materialul. Mâine, de la ora 13,00, dacă va formula un punct de vedere, îl vom asculta şi apoi vom da un vot pe această solicitare. (...) Noi mâine, după vot, o să depunem la BP şi cred că va fi repartizat pentru săptămâna viitoare, luni", a declarat Boboc, marţi, în timpul şedinţei Comisiei juridice în care atât senatorii jurişti, cât şi Dan Şova studiază documentele primite din Justiţie.

Acesta a adăugat că nu a fost solicitată o prelungire a termenului de trei zile până la care comisia trebuie să întocmească un punct de vedere, întrucât "nu sunt foarte multe dosare şi comisia nu studiază pe fond neapărat".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Încercăm să formulăm un punct de vedere şi să înţelegem dacă există motive pentru această solicitare. Totuşi, Comisia juridică doar încuviinţează, plenul Senatului apoi va vota această solicitare şi la instanţă se va ajunge şi la instanţă se va aproba sau nu această cerere a Parchetului", a mai spus Boboc.

Cătălin Boboc a subliniat că, la nivelul PNL, "nu există o decizie în privinţa votului pentru Dan Şova, există o decizie cu privire la solicitările Parchetului în general, solicitările Justiţiei".

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a transmis procurorului general să sesizeze Senatul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupţie la companiile energetice Turceni şi Rovinari.