Editura Evenimentul si Capital

SEMNAL DE ALARMĂ de la televiziunea publică. CONDUCEREA întreabă dacă ESTE NECESAR TVR

Irina Radu, Președinte Director General interimar (sursă foto:ziuanews.ro)
Autor: | | 5 Comentarii | 808 Vizualizari

Irina Radu, Președinte Director General Interimar TVR, a prezentat astăzi, în întâlnirea cu reprezentanții presei, date despre situația dificilă pe care o traversează televziunea publică. A vorbit deschis despre incompetență, datorii istorice, audiențe scăzute, programe fără performanță, dar și posibile soluții. Una dintre cele mai dure întrebări face referire la necesitatea TELEVIZIUNII PUBLICE, aceasta fiind o viitoare campanie și dezbatere publică. Iată cele mai importante 5 puncte ale discuției:

 • EXISTĂ NECESITATEA UNEI TELEVIZIUNI PUBLICE?
 • Audiențele TVR au scăzut constant din 2006 până în 2015, de la o medie de 3,6 puncte rating la 1 punct rating. În tot acest timp, datoriile au atins un prag istoric de 151 de milioane de euro. Din primele estimări, în 2015, TVR a înregistrat un profit de 7,195,00 lei.  În acest context, Irina Radu pornește o  dezbatere publică în care întreabă dacă este sau nu necesar TVR-ul.

 • IRINA RADU: ,,EU, ÎN CALITATE DE PREȘEDINTE DIRECTOR INTERIMAR, NU POT DECIDE CU CINE LUCREZ.  NU AM ACCES LA INFORMAȚII, NU ȘTIU CÂT NE COSTĂ POSTURILE TVR 1,2,3. NU POT FACE SCHIMBĂRI. NU AM LIBERTATE DE DECIZIE.”.
 • În aceeași întâlnire, Irina Radu a vorbit despre un P.D.G. legat la mâini, care nu are acces la informații, dar nici libertate de decizie. De asemenea, a recunoscut că în 80% din timpul petrecut la muncă, cei mai mulți sunt măcinați de probleme interioare cu referire la procese, salarii și analize economice. Sunt prea puțini cei care se gândesc la conținutul TV pe care îl transmit.

 • ÎN TVR, PROCEDURILE SUNT FĂCUT DE AȘA MANIERĂ ÎNCÂT SĂ ACOPERE INCOMPETENȚA
 • O altă problemă semnalată face referire la proceduri  "procedurile în TVR au fost făcute să acopere incompetența, nu să protejeze instituția".  Avem nevoie de un Consiliu de Administrație competent.

 • TVR NU ARE NICIO EMISIUNE PERFORMANTĂ.
 • Conform celor 3 criterii de performanță : audiență, situație economică și imagine, TVR nu are nicio emisiune performantă conform Irinei Radu. Cu toate acestea, există doar câteva programe care ar putea răspunde într-o anumită măsură, dar nu total, acestor criterii. Printe cele mai bune programe TVR se numără: Starea Nației, O dată-n viață sau Viața Satului și D-ale lui Mitică.

 • EXISTĂ CÂTEVA SOLUȚII
 • Pentru creșterea anuală a veniturilor, conducerea TVR a prezentat 7 propuneri de  măsuri, printre care:  creșterea taxei TV de la 4 lei la 4,5 lei/ lună persoană fizică, eliminarea măsurilor discriminatorii privind regimul de publicitate de la 8 minute la 12 minute sau eliminarea măsurilor discriminatorii privind taxa de participare la fondul cinematografic de la 15% la 3%. 

  În aceeași conferință, Irina Radu a precizat că în urma articolelor publicate de EVZ cu referire la angajările ilegale din TVR a oprit orice discuției pentru aducerea oamenilor noi, deși în opinia ei „din această instituţie trebuie să plece mulţi oameni şi să vină câţiva foarte buni“.

  Pagina 1 din 1  Alte articole din categoria: Social

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK
  evz.ro

  Articole salvate