Editura Evenimentul si Capital

Șemineul - sursa de caldură și bucurie pentru iarna aceasta!

Şemineul, armonia și pacea din propria locuință
Autor: | | 0 Comentarii | 699 Vizualizari

Frigul deja și-a facut simțită prezența și fiecare dintre noi începe să își caute un loc confortabil și călduros, unde se poate odihni și relaxa dupa o zi plină de activități. Asa că...ce poate fi mai bun și mai liniștitor decât să ajungi acasă și să savurezi o ciocolată caldă la gura propriului tău furnizor de căldură?

Rolul pe care îl are în crearea ambianței este definitoriu - armonia și pacea din propria locuință sunt motive atotsuficiente ca dorința de a ajunge acasă să fie tot mai mare. Aceasta este ținta principală pentru care mulți oameni aleg să iși construiască un semineu pe lemne.

Șemineul este și un obiect decorativ foarte atractiv, poate cel mai important din cadrul camerei de zi. Întotdeauna invitații vor fi atrași de obiectele atractive și create cu bun gust în spațiile în care sunt primiți, motiv care ne va aduce și mai multă satisfacție și bucurie.

Capacitatea șemineului de a încalzi o locuință întreaga este o altă țintă importantă a doritorilor unei astfel de alegeri. Căldura se poate transfera din semineu fie prin tubulatură izolată, fie prin calorifere, după preferința clientului, în funcție de tipul de focar ales.

Tot mai mulți români optează pentru alegerea unui șemineu pe lemne pentru locuințele lor. Stilul, farmecul și eleganța pe care o aduce încăperii, dar și faptul că reprezintă o sursă reală de încălzire, alternativă sau dependentă, sunt principalele aspecte ale alegerii unui astfel de model.

În urma unor studii efectuate în privința preferințelor românilor, procentul celor care aleg șemineul pe lemne este de 52%, iar cei 48 % merg pe variantele de șeminee electrice, bioetanol, gaz sau peleți. Din toate aceste categorii doar șemineele pe lemne și peleți pot fi considerate surse ferme de încalzire, variantele electrice și bioetanol fiind alese mai mult pentru design.

Studii efectuate de compania PeFoc.ro SRL, unul din jucătorii de top din industria șemineelor de pe piața din România arată că dintr-un total de 3000 clienți care au achiziționat în anul 2015 un șemineu pe lemne, doar 600, mai exact 20 % din aceștia au optat pentru un șemineu care sa reprezinte cu adevarat o investiție și o sursă reală de căldură. În 2016 însă, doritorii de șeminee aleg tot mai mult magazinele de specialitate, aleg variantele care îmbină frumosul cu eficiența. Cu siguranță că românul de rând a devenit mai informat, mai precaut și chiar mult mai întelept în hotărârea alegerii șemineului potrivit, fapt dovedit prin opțiunile făcute. În egală măsură, cererea pentru șemineele care distribuie aer cald în întreaga locuința sau termoșemineele care produc până și apă menajeră a crescut cu 10 %.

Mai presus de practic și frumos, șemineul trebuie să ofere siguranță, pentru a evita expunerea sănătății la diverse pericole. Dacă materialele folosite la construcția șemineului nu sunt de cea mai bună calitate, acesta poate reprezenta un real pericol. Pentru aceasta, recomandăm alegerea magazinelor specializate, care pot oferi atât produsul dorit de cumpărător, dar și garanția pentru calitatea materialelor și a funcționalității.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate