Șeful CJ Argeș, Constantin Nicolescu (PSD): USL ar trebui să aibă o listă comună la europarlamentare

Șeful CJ Argeș, Constantin Nicolescu (PSD): USL ar trebui să aibă o listă comună la europarlamentare

Partidele care compun USL ar trebui să participe cu o listă comună de candidaţi la alegerile pentru Parlamentul European, a afirmat preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu.

"Odată ce am semnat un contract la un moment dat, părerea mea este că trebuie să mergem ca parteneri, în comun. Trebuie să arătăm că putem fi prima alianţă politică din România care îşi duce protocolul până la capăt", a declarat Nicolescu, citat de Agepres.

El a apreciat că PSD ar putea obţine mai multe locuri de europarlamentar dacă ar candida separat, dar că partidul ar avea de pierdut mai mult în cazul în care s-ar ajunge la o rupere a USL. "Este greşit să nu facem un calcul de ansamblu la ce pierdem sau ce câştigăm (...). Putem pierde 5% sau 10% la vot, dar prin ruperea USL se pierde mult mai mult", a spus preşedintele PSD Argeş.

El a precizat, în acelaşi context, că organizaţia pe care o conduce nu va susţine un candidat anume pe lista pentru Parlamentul European, dar toţi social-democraţii argeşeni care doresc să intre în competiţia internă sunt bineveniţi. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Liviu Dragnea: Listele comune cu PNL ne aduc mai puţini europarlamentari
  • PNL se pregătește de europarlamentare separat de PSD