Editura Evenimentul si Capital

Ce găinării a putut face un șef din turismul românesc? Poliția îl caută de un an

Autor: | | 0 Comentarii | 1943 Vizualizari

Bogdan Iosif a fost reclamat de Ministerul Turismului pentru înșelăciune. Acum, ministrul cere desființarea tuturor birourilor de promovare pe plan internațional.

Faptul că vinerea trecută Ministerul Turismului a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern prin care să fie desființate toate birourile de promovare și informare turistică („ambasadele” oficiale prin care vrem să atragem turiștii străini) scoate la iveală dezvăluiri cel puțin bizare despre felul cum funcționau unele dintre acestea.

Bagajele strânse în 90 de zile 

În ediția noastră de miercuri am prezentat în premieră proiectul propus de ministrul Mircea Titus Dobre. La ultimul articol se spune: „În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se vor lua toate măsurile care se impun în vederea desființării reprezentanțelor de promovare turistică cu sediul în străinătate.” 

Într-un raport recent al Curții de Conturi (care se pare că a stat și el la baza deciziei desființării) se arată că: „În perioada 2013-2015, pentru funcționarea birourilor de promovare şi informare turistică din străinătate, ANT (până în ianuarie Ministerul Turismului nu exista, atribuțiile sale fiind îndeplinite de Autoritatea Națională de Turism n.n.) a alocat fonduri în sumă totală de 7.549.875 lei, din care cele mai mari cheltuieli efectuate sunt cele aferente chiriilor (atât pentru spațiile în care își desfășoară activitatea angajații ANT, cât și pentru spațiile de locuit ale acestora), acestea înregistrând o pondere medie de cca 70% din totalul cheltuielilor efectuate.”

Biroul de la Madrid

Unul dintre cele mai ciudate cazuri din această structură a ministerului este cel al Biroului de Promovare și Informare Turistică de la Madrid, condus de Bogdan Alexandru Iosif. De aproape doi ani, acest birou este nefuncțional, asta fiind de fapt formularea diplomatică pentru informația că șeful acestui birou este urmărit penal pentru infracțiuni de înșelăciune.

Cu ajutorul colegilor de la Departamentul de Știri al TVR am aflat că ministerul (pe vremea când era ANT) a depus plângere pe numele fostului său salariat, la data de 10 iunie 2016. Se pare că e vorba de felul în care au fost cheltuiți banii alocați biroului. Mai mult, la această oră, sursele din minister spun că e vorba și de dispariția mașinii cumpărate din banii publici.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate