Seful ANI, Horia Georgescu, despre cazul Radu Mazăre: „Avem pe rol verificări şi cautam sume de bani în afara ţării!” Precedentul Roşca Stănescu

Seful ANI, Horia Georgescu, despre cazul Radu Mazăre: „Avem pe rol verificări şi cautam sume de bani în afara ţării!” Precedentul Roşca Stănescu

Horia Georgescu, preşedintele Agentiei Naţionale de Integritate, a precizat, ieri seară, că rata de succes a agenţiei în cazul celor peste 790 de cazuri de incompatibilitate în care s-au dat decizii irevocabile sau care nu au fost contestate este de 94%.

Horia Georgescu a declarat ieri în emisiunea „Actualitatea românească”, realizată de Sorina Matei şi difuzată de B1TV, că nu îşi av da demisia, aşa cum cer unii politicieni. El a spus ca ANI a gestionat mii de cauze, foarte multe aflate încă pe rol, iar in cele 797 de cazuri de incompatibilitate încheiate definitiv rata de succes a ANI este de 94%, citatd e ziare.com.

Conturi în străinătate şi averi nejustificate de milioane de euro

Un alt subiect a fost cel al conturilor în strainatate şi averilor nejustificate deţinute de cei pe care ANI îi verifica, în contextul în care în dosarul în care Radu Mazăre a fost reţinut pentru 24 de ore apar două conturi la bănci din Israel pe care nici primarul Constanţei şi nici fratele său, senatorul PSD Alexandru Mazare, nu le-au trecut în declaraţiile de avere.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu nu pot să fac referire la persoane, dar am avut foarte multe situaţii în care ANI fie a cerut confiscarea unor sume de bani, fie a sesizat Parchetul pentru fals în declaraţii...Avem pe rol acum 72 de cazuri care au ajuns în faţa instanţei cu averi nejustificate de 17,5 milioane de euro. Procedurile durează, investigaţiile sunt complexe, dar avem 5 decizii definitive şi irevocabile care au confirmat investigaţiile ANI şi banii au fost confiscaţi", a declarat Horia Georgescu, citatd e ziare.com, subliniind foarte buna colaborare cu DNA pe acest subiect.

Cazul Roşca Stănescu

Presedintele ANI a reamintit cazul senatorului Sorin Rosca Stanescu, în care ANI a descoperit conturi în afara ţării şi a fost sesizat Pachetul pentru fals în declaraţii. „Datele care sunt relaţionate cu conturi în afara ţării sunt dificil de obţinut pentru că presupun proceduri foarte îndelungate, 1-2 ani, chiar şi 3 ani (...) Avem pe rol verificări si cautam sume de bani în afara ţării", a confirmat acesta.