Editura Evenimentul si Capital

Șeful ANCSI: Reluarea producției de vaccinuri de la Cantacuzino depinde de rezultatele auditului

Autor: | | 1 Comentarii | 186 Vizualizari

Tudor Prisecaru, președintele Autorității Maționale de Cercetare, Știință și Inovare, a declarat că săptămâna viitoare sunt așteptate rezultatele auditului făcut la Institutul Cantacuzino.

"Sperăm ca sectorul de producţie a vaccinurilor să fie reabilitat. Reluarea producţiei de vaccinuri depinde şi de celelalte sectoare ale economiei, de libera concurenţă de pe piaţă şi de rezultatele studiului. Credem în acelaşi timp că institutul va trebui să urmeze un proces de restructurare. Altfel, rezultatele auditului probabil că nu vor putea fi aplicate. Probabil că va fi şi o reducere a numărului angajaţilor, pentru că, în prezent, există 500 de persoane în cadrul instituţiei, din care aproape 50% sunt angrenaţi în activităţi de cercetare", a declarat preşedintele ANCSI, citat de Agerpres.

Tudor Prisecaru a menţionat de asemenea că rezultatele auditului efectuat la Institutul Cantacuzino sunt aşteptate "săptămâna viitoare".

"După aprobarea de către Guvern a unui memorandum prin care s-a stipulat necesitatea unui audit economic şi financiar din partea unei organizaţii recunoscută pe plan mondial, s-a trecut la realizarea acestui audit, ale cărui rezultate le aşteptăm săptămâna viitoare. În acelaşi timp, săptămâna trecută s-a aprobat o hotărâre de Guvern care a consacrat cele nouă laboratoare de monitorizare a stării de sănătate a populaţiei ca instalaţii de interes naţional, permiţând astfel finanţarea funcţionării lor pe fonduri destinate cercetării', a mai spus preşedintele ANCSI.

Acesta a amintit că în cadrul Institutului Cantacuzino există o instalaţie de interes naţional care produce elemente necesare desfăşurării cercetărilor în laboratoarele bio.

Institutul Cantacuzino se află într-o situație critică după ce ANAF i-a pus poprire pe conturi din pricina datorilor, iar salariații nu și-au mai luat banii integral de câteva luni.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate