VEZI cine sunt liberalii care refuză să demisioneze din guvern. Ponta: Eu nu-i dau afară!

VEZI cine sunt liberalii care refuză să demisioneze din guvern. Ponta: Eu nu-i dau afară!

Miniștrii liberali au demisionat azi din guvern, ca urmare a deciziei PNL de a rupe USL. Ar trebui să urmeze secretarii de stat și membrii în conducerea instituțiilor deconcentrate, dar nu toți sunt dispuși să urmeze exemplul miniștrilor.

Președintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, susţinut de PNL, a declarat pentru mediafax.ro că nu va demisiona deoarece un astfel de gest ar avea posibile consecinţe ireparabile asupra bugetului de stat. "Actul de demisie de la conducerea unei instituţii de importanţa ANAF–ului este un act de mare responsabilitate cu posibile consecinţe ireparabile asupra bugetului de stat, mai ales acum, când ANAF-ul, dupa cum cunoaşteţi, este într-un proces amplu de reorganizare şi reformare. În consecinţă, în luarea unei astfel de decizii, prevalează elementele de natură raţională şi nu emoţională, mai ales că întotdeauna m-am revendicat din resursa tehnocrată a Partidului Naţional Liberal, fără a fi sau a dori să fiu beneficiarul punerii pe vreo listă eligibilă a partidului, fie pe criterii de prietenie sau relaţii de rudenie", a spus Diaconu. Au preferat să rămână în guvern și Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul de Finanțe și Stejărel Olaru, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe la Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Aceștia au fost prezenți astăzi în ședința de guvern. Site-ul știripesurse.ro mai anunță că și Iuliana Ciutan, șefa Casei de Pensii,  a decis să rămână în Guvern.  Ponta: Nu mă apuc să dau afară oameni care nu și-au dat demisia Premierul Victor Ponta a precizat  că nu-i va da afară pe liberalii care nu şi-au dat demisia. Întrebat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 dacă vor exista liberali care vor rămâne în Guvern, Ponta a replicat: ''Categoric da, în sensul în care eu nu demit oamenii. Iau act de demisii dar nu demit pe principiul că sunt de la PNL. (...) Nu mă apuc să-i dau afară pe cei care nu şi-au dat demisia''.

Prim-ministrul a adăugat că, dacă va schimba oameni în structurile Guvernului, va ţine seama de nivelul de competenţă al acestora. Miniștrii liberali au demisionat azi din guvern, ca urmare a deciziei PNL de a rupe USL. Rezoluția adoptată ieri de Delegația permanentă a PNL cerea ca toți liberalii să se retragă din structurile guvernamentale.  Antonescu: Vor fi excluși Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii care nu vor demisiona din guvern vor fi excluși din partid. Acesta a precizat că a acordat o singură derogare, pentru Stejărel Olaru, pentru că acesta este angrenat într-un proiect important privind românii de pretutindeni. CITIȚI ȘI:

  • Miniștrii PNL au demisionat. Victor Ponta a numit deja interimari. Șeful ANAF refuză să plece | UPDATE
  • USL s-a rupt la centru. Ce vor face în TERITORIU

Ne puteți urmări și pe Google News