Editura Evenimentul si Capital

Șefii de companii estimează afaceri în creșteri. Vezi în ce domenii se vor face reduceri de personal

14-07/service-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 203 Vizualizari

Managerii societăţilor comerciale estimează, pentru perioada iulie - septembrie 2014, creșterea afacerilor în sectorul de comerţ cu amănuntul, precum și că, în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii, afacerile vor înregistra un avans moderat, în raport cu cele trei luni anterioare, conform anchetei de conjunctură din luna iulie 2014, publicată azi de Institutul Național de Statistică (INS).

În industria prelucrătoare, se preconizează o creştere moderată a volumului producţiei pentru următoarele trei luni. În ceea ce priveşte estimarea producţiei, pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere mai mare decât pe total industrie prelucrătoare şi anume în fabricarea băuturilor (sold conjunctural +36%), fabricarea produselor din tutun (sold conjunctural +25%) şi pentru activitatea din industria metalurgică (sold conjunctural +24%).

Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni. Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare.

Managerii firmelor de construcţii prognozează,  pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei, precum și o relativă stabilitate a numărului de salariaţi şi a stocului de contracte şi comenzi. În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, sunt estimate creşteri moderate ale acestora.

Și șefii companiilor din comerţul cu amănuntul sunt optimiști. Aceștia se așteaptă ca afacerile să le sporească în următoarele trei luni şi să crească volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri. În acest context, angajatorii prognozează și creşterea moderată a numărului de salariaţi. Totodată, comercianții se pregătesc de scumpiri.

În schimb, managerii societăţilor din sectorul serviciilor au în vedere scăderea moderată a numărului de salariaţi. În plus, aceștia nu prevăd majorări de prețuri, dar nici un avans considerabil al afacerilor pe care le derulează.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate