Editura Evenimentul si Capital

ŞEFUL DNA, acuzat de ABUZ ÎN SERVICIU

Autor: | | 2 Comentarii | 2100 Vizualizari

Şefului DNA-Braşov, Cornel David-Deca, i-au fost aduse acuzaţii foarte grave de abuz în serviciu şi represiune nedreaptă.

Aristotel Cancescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a intentat o plângere penală la PICCJ împotriva lui Cornel Deca, procuror, pentru abuz în serviciu.

„Nu a permis accesul avocaţilor, punând presiune pe martori în scopul obţinerii unor denunţuri... A acţionat cu intenţie, urmărind distrugerea politică a subsemnatului... Acte procesuale care au avut menirea exclusivă de a conduce la degradarea mea politică şi chiar personală”

În plângerea depusă la Parchetul General, Aristotel Căncescu arată că are calitatea de inculpat în şase dosare penale, în patru dintre acestea procuror de caz fiind Cornel Deca. Fostul şef al CJ Braşov susţine că Deca nu a urmărit decât distrugerea să, prin degradarea politică şi chiar personală. Căncescu precizează că şeful DNA Braşov s-a îndepărtat în mod ireversibil de scopul unui maistrat, şi anume acela de a contribui la înfăptuirea justiţiei şi aflarea adevărului. Mai mult, în opinia lui Aristotel Căncescu, întreagă activitate a şefului DNA-Braşov este caracterizată de o nelegalitate profundă, realizată cu încălcarea continuă şi flagrantă a tuturor normelor care guvernează procesul penal, relatează luju.ro

Următoarele fragmente sunt extrase din plângerea formulată de fostul şef al CJ Braşov:

„Subsemnatul sunt urmărit, la acest moment, în aproximativ 6 dosare penale, toate aflate pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov. În primul dosar, înregistrat pe rolul unităţii specializate de parchet amintită încă din anul 2013 şi în care a fost dispusă recent trimiterea subsemnatului în judecată, sunt cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, constând în faptul că, deţinând şi administrând în fapt, iar ulterior în calitate de asociat al Canaris, în calitate de asociat şi administrator de fapt al Radio Tîmpă SRL, în perioada 22.01.2007-18.06.2008 aş fi acţionat în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale aferente cesiunii unui număr de 32 licenţe audiovizuale eliberate de CNA pentru postul radio MIX FM în mai multe localităţi din ţară.

(...)

DNA ST Braşov a instrumentat, pe lângă dosarul amintit anterior, încă trei dosare (8/P/2014, 49/P/2014, 233/P/2015) în care am calitatea de inculpat, toate finalizându-se cu trimiterea mea în judecată.

În fiecare dintre cele 4 dosare dl. Deca a fost procuror de caz, în cele trei dosare indicate supra, împreună cu dna. Monica Muntean, iar în dosarul nr. 105/P/2013, împreună cu dna. Felicia Vlad. Totuşi, tiparul folosit de dl. procuror este identic. Sub acest aspect mă refer la existenţa unui pasaj de început al tuturor actelor de procedura, frază care este extinsă în rechizitoriile emise în dosarele 8/P/2014, 49/P/2014 şi 233/P/2015.

Această se regăseşte inclusiv în Ordonanţă de începere a urmăririi penale în personam şi în cea de punere în mişcare a acţiunii penale faţă de subsemnatul, emise în dosarul 105/P/2013, respectiv 'numitul Căncescu Aristotel Adrian a fost preşedintele PNL Filiala Braşov din anul 2000, fiind totodată ales preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov trei mandate consecutive, după ce anterior a deţinut un mandat că senator în Parlamentul României (…) în această dublă calitate deţinută, Căncescu Aristotel şi-a creat un aparat administrativ la nivelul CJ Braşov alcătuit din persoane care au executat întocmai dispoziţiile date, fără a există vreo preocupare pentru verificarea şi respectarea legalităţii, întreagă activitate administrativă a Consiliului Judeţean Braşov, inclusiv realizarea achiziţiilor publice, ajungând să se desfăşoare după sloganul 'şeful vrea'. Pe de altă parte, în cadrul Partidului Naţional Liberal, exercitându-şi influenţă reală avută asupra membrilor prin prisma rezultatelor electorale personale obţinute, dar şi prin funcţia deţinută, a reuşit să-şi impună persoanele apropriate pe poziţii eligibile în cadrul listelor electorale întocmite la dispoziţia să (…)'.

Se poate observă că acest paragraf cât şi continuarea să (pg. 2-3 din Ordonanţă din 21.11.2016) nu au nicio legătură cu dosarul penal 105/P/2013. Obiectul acestui dosar este reprezentat de infracţiunea de evaziune fiscală şi nicidecum de fapte de corupţie. Nu are nicio legătură faptică cu poziţia mea de preşedinte al Consiliului Judeţean sau cu cea de fost senator, ori cu aparatul administrativ din cadrul Consiliului Judeţean sau PNL Braşov. Ceea ce sublineaza acest paragraf este analiză subiectivă a dlui. Deca şi viziunea să părtinitoare asupra stării de fapt pe care o completează chiar prin raportare la elementele relevante în celelalte trei dosare pe care le-a instrumentat.

Pe lângă acest aspect, faptul că dl. Deca, sef DNA, a instrumentat în decursul a 2 ani 4 dosare penale care mă privesc, toate preluând frazele citate mai sus, deşi nu toate au legătură cu obiectul cauzelor (cum este cazul dosarului nr. 105/P/2013), naşte suspiciuni serioase cu privire la lipsa să de imparţialitate şi poziţia să subiectivă în raport de persoană mea.

(...)

Deopotrivă, în toate dosarele amintite, am formulat o serie de cereri în probaţiune care au fost aproape invariabil respinse.

(...)

Apreciem că atitudinea acestuia se explică doar prin lipsa să de imparţialitate întrucât dacă într-adevăr în dosarele amintite se dorea aflarea adevărului, acest aspect s-ar fi realizat şi cu administrarea probelor în apărare, solicitări care au unicul scop de a contura starea de fapt reală şi corectă.

(...)

Ulterior formării dosarului 105/P/2013, fiecare dintre celelalte dosare a 'ieşit la suprafaţă' în precampania electorală, fie că ne raportăm la anul 2014 ori 2016, adică exact în perioada depunerii candidaturilor pentru alegerile locale şi parlamentare.

1.În ceea ce priveşte infracţiunea de Represiune Nedreaptă

Practic, aşa cum am arătat, seful DNA Deca Cornel s-a îndepărtat în mod ireversibil de nobilul scop al unui magistrat, acela de a contribui la înfăptuirea justiţiei şi la aflarea adevărului în cauzele penale, căutând exclusiv distrugerea carierei mele politice prin orice mijloace ar avea la îndemână şi independent de orice consecinţă.

În ceea ce priveşte latura obiectivă a acestei infracţiuni, această este în mod vădit îndeplinită sub aspectul modalităţilor de săvârşire a faptei. Apreciez că simplă existenţa a dosarelor amintite supra pe rolul instanţelor de judecată, probează faptul că numitul Deca Cornel, sef DNA, în calitatea să de procuror, a procedat la a dispune punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea mea în judecată, alături de luarea măsurii controlului judiciar, dar şi a reţinerii subsemnatului.

Dacă aceste elemente absolut obiective sunt uşor de verificat şi nu impun o analiză temeinică, nu acelaşi lucru poate fi spus despre latura subiectivă a acestei infracţiuni. Totuşi, astfel cum am menţionat şi cu ocazia descrierii stării de fapt, apreciez că este imposibil că atât de multe 'coincidenţe' să coexiste, fără că între acestea să existe o legătură subiectivă.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:26 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 18:52 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 18:08 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 18:08 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate