Ponta: Dacă se retrage PNL, numesc interimari. Apoi, mergem în Parlament cu un nou guvern. Termenul este 8 martie

Ponta: Dacă se retrage PNL, numesc interimari. Apoi, mergem în Parlament cu un nou guvern. Termenul este 8 martie

Premierul Victor Ponta a făcut apel luni la unitatea USL, dar a precizat că, dacă PNL se retrage din guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse acum de liberali şi doar după expirarea termenului pentru interimat va merge în Parlament cu un nou guvern. Termenul pentru fixarea noului Cabinet este 8 martie, când expiră interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la MAI.

Întrebat dacă în planul prezentat privind miniştrii interimari se înscrie şi ministrul interimar al Internelor, Gabriel Oprea, Ponta a precizat: "Da, se înscrie. Interimatul expiră pe 8 martie. Deci, noi, până atunci, trebuie să avem un alt Guvern".

El a spus că miniştrii interimari numiţi în funcţii după eventuala ieştire a PNL de la guvernare nu vor sta 45 de zile ca interimari, pentru că la Ministerul de Interne nu se poate numi un nou interimar, după expirarea celor 45 de zile.

"Deci, practic, da, termenul este 8 martie. Este termenul la care exipră cele 45 de zile şi nu putem merge mai departe şi nici nu putem să avem un Guvern fără ministru de Interne", a spus Ponta. Apel la înțelegere în USL Înainte de ședința USD, Victor Ponta a spus că speră ca liberalii să rămână în USL. "Sper şi doresc ca mâine seară colegii liberali să nu sacrifice un proiect atât de important pentru un proiect personal al domnului Antonescu. Proiectul domniei sale trebuie să fie înscris în marele proiect naţional care este USL. Din partea noastră este toată dorinţa de a merge mai departe împreună şi de a ne atinge obiectivele. (...) Orice discuţii politice apar, important este să nu uităm de ce am format USL şi care sunt obiectivele sale", a spus Victor Ponta. Premierul a precizat că obiectivele asumate de USL, dar şi de Uniunea Social Democrată sunt asigurarea unei bune guvernări a României şi a unui regim politic democratic. "Vă propun încă o dată, astăzi, să facem toate eforturile care ţin de Uniunea Social Democrată pentru a continua cele două obiective fundamentale pe care ni le-am asumat în urmă cu trei ani, şi anume, să schimbăm un regim politic, regimul lui Traian Băsescu, cu un regim democratic, european şi modern şi să guvernăm bine ţara", a spus premierul. Premierul Victor Ponta a făcut, astăzi, un apel la înțelegere în USL, pe pagina sa de Facebook, spunând că își dorește ca PNL să rămână pe toate funcțiile pe care le deține. Aseară, într-un interviu la Antena 3, preşedintele PSD Victor Ponta a evitat să atace PNL şi a promis că nu va da afară niciun ministru sau secretar de stat numit de acest partid. Mai mult, el a spus că aşteaptă ca acest partid să se întoarcă la guvernare, dacă PNL se rupe, săptămâna viitoare, din USL. De la sediul PNL, Crin Antonescu i-a transmis, aseară, premierului că, dacă Parlamentul nu se reuneşte în două zile pentru ca miniştrii propuşi de PNL să fie numiţi în funcţie, va propune conducerii partidului să iasă de la guvernare.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIȚI ȘI:

  • Victor Ponta: "USL-ul se va rupe dacă e să ne luăm după declaraţiile furtunoase făcute de Crin Antonescu" 
  • Victor Ponta, mesaj pentru alegătorii USL: Vreau ca PNL să rămână pe toate funcțiile pe care le deține
  • Anunţă că se despart, dar se gândesc la împăcare. Ponta îi aşteaptă să se întoarcă, dacă se rupe USL
  • Anunţă că se despart, dar se gândesc la împăcare. Antonescu: Nu vrem să rupem Guvernul, dar răspunsul lui Ponta este clar