Editura Evenimentul si Capital

Şedinţă pe tema cozilor de la permise şi paşapoarte

Autor: | | 0 Comentarii | 329 Vizualizari

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, i-a chemat la discuţii vineri pe prefecţii din Bucureşti şi Ilfov, precum şi conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) şi Direcţiei Generale de Paşapoarte, pentru a identifica soluţiile pentru eliminarea cozilor care se formează la sediul DRPCIV.

Potrivit sursei citate, la finalul discuţiilor, Dragoş Tudorache va susţine o conferinţă de presă. "Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoş Tudorache, i-a chemat la discuţii vineri pe prefectul municipiului Bucureşti, Paul Nicolae Petrovan, şi pe prefectul judeţului Ilfov, Adrian Petcu, împreună cu conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi cea a Direcţiei Generale de Paşapoarte pentru a găsi soluţii pentru eliminarea cozilor care se formează la sediul DRPCIV din Pipera", informează un comunicat al MAI.

Prefectura Bucureşti arată că Serviciul pentru paşapoarte are un deficit de personal de 22%, iar dintre cei 88 de angajaţi existenţi, doar 66 sunt prezenţi la serviciu, restul fiind în concediu de odihnă sau medical.

Timpul mare de aşteptare la ghişee este explicat şi prin debutul cu întârziere al programului "Rabla" 2016 - luna iunie, "ceea ce a condensat într-o perioadă mai scurtă de timp un număr mult mai mare de solicitări, pe toate palierele de evidenţă a vehiculelor", arată un comunicat al Prefecturii Bucureşti transmis, joi, AGERPRES.

"Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, activitatea societăţilor de leasing şi a dealerilor de vehicule atât noi, cât şi second-hand a cunoscut o creştere, în medie, de 15%, în condiţiile în care 80% dintre aceşti agenţi economici sunt concentraţi în Bucureşti, iar 75% dintre vehiculele înmatriculate la cererea acestora sunt pentru utilizatori din afara municipiului Bucureşti", se precizează în comunicat.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria:

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate