Editura Evenimentul si Capital

Ședință comună a guvernelor de la București și Chișinău în cinstea zilei de 27 martie

Autor: | | 0 Comentarii | 227 Vizualizari

Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, guvernul Republicii Moldova va avea o ședință comună cu cel de peste Prut. Unul dintre partidele de la Chișinău au propus săptămâna aceasta ca data de 27 martie să devină sărbătoare și în Repiblica Moldova.

Reunirea Guvernelor din Chişinău şi Bucureşti va avea loc într-o ședință pe data de 23 martie la Piatra Neamţ. Şedinţa comună a guvernelor din România şi Republica Moldova se desfăşoară şi în contextul marcării, pe 27 martie, a Unirii în 1918 a Basarabiei cu România. De-a lungul timpului, cele două executive au avut mai multe întruniri. La 3 martie 2012, a avut loc, la Iași, prima ședință comună a Guvernelor României și Republicii Moldova. Atunci a fost semnat un planul de acțiune pentru instituirea unui Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Unul dintre obiectivele asumate îl reprezintă crearea Comisiei Interguvernamentale România — Republica Moldova. Un alt document semnat se referă la cooperarea și ajutorul reciproc în cazul producerii dezastrelor, dar și la cooperarea în domeniul turismului.

 Amintim că ziua de 27 martie a fost declarată sărbătoare naţională în Romania. Săptămâna aceasta și Partidul Liberal din Republica Moldova a depus o inițiativă legislativă ca ziua de 27 martie să devină sărbătoare națională și la vecinii de peste Prut. Autorii propun și modificarea Codului Muncii, ca data de 27 martie să fie declarată zi de odihnă. Potrivit liberalilor, prezentul proiect de lege va constitui un act de recunoștință și, totodată, un omagiu adus celor care și-au pus pe altarul vieții unitatea, limba română, libertatea și dorința de a lăsa un stat cât mai bogat celor ce vin, dând dovadă de sacrificiu, glorie și demnitate.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate