Ședința cea de taină. Cei șapte care conduc Bucureștiului pun orașul la cale. Deratizarea, programul care trebuie urgentat în întreaga Capitală, Pasajul Piața Sudului și locuri de parcare

Ședința cea de taină. Cei șapte care conduc Bucureștiului pun orașul la cale. Deratizarea, programul care trebuie urgentat în întreaga Capitală, Pasajul Piața Sudului și locuri de parcare

Gabriela Firea, primarul Capitalei, i-a invitat pe primarii celor șase sectoare la o discuție privind problemele cu care se confruntă Bucureștiul. De la lipsa locurilor de parcare, a pistelor de biciclete, până la iluminatul public și traficul infernal de la Piața Sudului

Relaxați și așezați în fotoliile din piele de culoarea maro, cei șapte care conduc Bucureștiul au abordat o serie de aspecte care țin de infrastructură, trafic, transport în comn, salubritate, dar și probleme punctuale, specifice fiecărui sector. Unul dintre proiectele care trebuie urgentate este programul de dezinsecţie şi deratizare, acesta trebuie aplicat în regim de urgenţă în întreaga Capitală.

,,Pentru că licitaţia este în acest moment blocată, am luat măsurile necesare pentru o procedură simplificată. De asemenea, se vor lua măsuri urgenţe pentru toaletarea copacilor, atât din parcuri cât şi de pe aliniamentele stradale, pentru că, în caz de furtună, să nu mai reprezinte un pericol pentru cetăţeni”, a declarat Gabriela Firea.

Piste pentru bicicliști

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt obiectiv important este construirea de piste pentru biciclişti în toate sectoarele Capitalei, iar referitor la iluminatul public, Gabriela Firea va solicita companiei Luxten, concesionarul serviciului public de iluminat în Municipiul Bucureşti, să desemneze câte un reprezentant pentru fiecare sector în parte care să preia urgenţele în timp real. Această decizie vine ca urmare a sesizărilor primite de la cetăţeni care au semnalat disfuncţionalităţi majore la nivelul iluminatului public în mai multe zone din Capitală (pasaje, parcuri, locuri de joacă sau cartiere de locuinţe).

Serviciu de salubritatea

În ceea ce priveşte asigurarea unui serviciu de salubritate eficient, primarul Capitalei a stabilit împreună cu primarii de sectoare că este necesar un program coerent al acestui serviciu, astfel încât maşinile care intervin pentru salubrizarea arterelor sau pentru ridicarea gunoiului menajer să aibă un program clar, să nu îngreuneze traficul, mai ales în orele de vârf.

Suplimentarea locurilor de parcare

Un alt subiect abordat în cadrul şedinţei de lucru a fost cel referitor la necesitatea suplimentării locrurilor de parcare la nivelul Capitalei, atât Municipalitatea cât şi sectoarele vor identifica terenuri care pot fi amenajate ca parcări. ,,Vreau să precizez că nu este vorba de spaţii verzi, ci de terenuri virane dintre care unele sunt depozite necontrolate de deşeuri.

Fluidizarea traficului

În ceea ce priveşte fluidizarea traficului, o prima măsură stabilită astăzi este demararea unui program de semaforizare inteligenţă care să rezolve blocarea traficului mai ales în marile intersecţii din Capitală”, a mai punctat Firea. Aceasta mai dorește să propună Consiliului General să reducă substanțial cuantumul chiriilor pentru producătorii agricoli din Piața Amzei.

Fluidizarea traficului la Piața Sudului

La întâlnire, primarii au discutat și despre urgentarea șantierului din zona Iancului-Pantelimon, lucrări care trenează de foarte mult timp, dar și despre construirea de jardinere de protecţie în zona răului Dâmboviţa, acolo unde nu există parapeţi. O altă problemă pe care au luat-o în calcul este şantierul de la Piaţa Sudului, unde lucrările sunt în întârziere şi unde trebuie să găsească alternative rutiere, pentru fluidizarea traficului.

Trasee RATB

S-a discutat și despre problema transportului în comun, primarii de sector solicitând ca o serie de trasee ale mijloacelor de transport în comun să fie îmbunătăţite. Astfel, în sectorul 1 s-a solicitat relocarea traseelor pentru zonele Bucureştii Noi, Străuleşti, Chitila, şoseaua Centurii şi Odăi, pentru sector 2 al Capitalei, extinderea traseului Andronache, introducerea traseului pentru cartierul Creangă şi grădinile Fundeni, în sector 4 mai multe staţii şi mai multe maşini pentru şoseaua Turnu Măgurele şi bd. Constantin Brâncoveanu, pentru sectorul 5 extinderea liniilor de troleibuz şi autobuz 96 şi 226, iar în sectorul 6 suplimentarea liniei Giuleşti-Sârbi şi în cartierul Brâncuşi.