Editura Evenimentul si Capital

Sediile Antenei 3 și ale grupului de firme Grivco au ajuns la stat pentru 32 de milioane de euro

Dan Voiculescu este în închisoare din 8 august 2014 FOTO: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 5 Comentarii | 1938 Vizualizari

Urmează ca Ministerul Finanțelor să decidă, peste o lună, ce face cu aceste sedii și terenuri. Ministrul Teodorovici susține că statul ar putea folosi imobilele pentru sine sau le-ar putea vinde ori închiria chiar actualilor chiriași

Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a evaluat bunurile confiscate în dosarul ICA, adică fostul sediu Antena 3 și terenurile și clădirile care aparțin de Grivco, la 32,58 milioane de euro, cu 7,13 milioane de euro peste suma stabilită de evaluatori. Comisia de evaluare din cadrul AFP Sector 1 a analizat valoarea terenului şi a clădirii în suprafaţă de 3.789 metri pătrați, situate în Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr 25-27 (fostul sediu Antena) şi mai multe terenuri şi clădiri situate pe strada Gârlei, acestea aparţinând societății Grivco.

„Rapoartele finale urmează să fie înaintate către Ministerul Finanțelor Publice, care are calitatea de proprietar al acestor bunuri”, susține ANAF.Trei soluții legale

La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că în cursul lunii noiembrie va fi luată o decizie privind bunurile confiscate în dosarul ICA, intrate în proprietatea statului, precizând că legea prevede trei situaţii în astfel de cazuri. „Sunt trei soluţii pe care legea le prevede. În primul rând statul poate folosi acele bunuri pe diverse destinaţii. Doi - acele bunuri pot fi valorificate. Sau trei, există, dacă nu mă înşel, chiar o prevedere legală care spune că, în cazul în care există chiriași, să spunem, sau cei care folosesc acele imobile la un anumit moment când s-a decis de către instanţă într-un fel sau altul, aceia pot fi primii care să opteze, fie pentru cumpărare, fie pentru folosința în continuare a acelor bunuri”, a explicat Teodorovici.

Dan Voiculescu a fost condamnat în dosarul ICA la 10 ani închisoare și confiscarea bunurilor pentru recuperarea unui prejudiciu de 60 de milioane de euro.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate