Editura Evenimentul si Capital

Sed Lex anunță proteste de amploare pe 1 septembrie, în semn de solidaritate cu sindicaliștii de la ROMATSA

Autor: | | -1 Comentarii | 532 Vizualizari

Sed Lex anunță proteste pe 1 septembrie, în semn de solidaritate cu sindicaliștii de la ROMATSA. La aceste proteste vor participa aproximativ 85.000 de oameni, informează B1 TV.

Decizia vine ca urmare a numirii în funcție a lui Aurel Stanciu, fost manager ROMATSA, în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Transportului. Totodată, cei de la ROMATSA participă zilele acestea la discuții cu mnistrul Transporturilor, aceștia fiind nemulțumiți de salarizare, dar și de managementul defectuos.

”Este clar că un om pe care îl pui politic acolo, apoi îl pui secretar de stat (n.r. Aurel Stanciu)... Eu nu cred că l-a luat prin surprindere (n.r. numirea în funcția de secretar de stat). Eu cred că a fost o decizie politică și nu a fost luat prin surprindere. Dacă oamenii sunt hotărâți  (n.r. sindicaliștuii de la ROMATSA) și știu ceea ce vor, vom face grevă generală și noi îi susținem. Acum este evident că această instituție este politizată. Este clar acum că oamenii ăștia pun oameni în funcție politic”, a declarat Vasile Marica, președinte Sed Lex, în cadrul unei intervenții telefonice pentru postul B1 TV.

SED LEX vrea să treacă direct la acţiuni greviste, deoarece, în administraţia publică, 62% dintre salariaţi au venituri situate între 800 şi 1.200 de lei net. „Biroul Executiv al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a strâns semnăturile necesare pentru declanşarea acţiunilor de protest la nivel naţional de la 75% dintre membrii noştri de sindicat“, se arată într-un comunicat de presă.

Biroul Executiv a convocat, pe 9 septembrie, întrunirea Consiliului Unional al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, format din reprezentanţii federaţiilor membre, pentru a stabili data la care va fi declanşată greva generală în toată administraţia publică, respectiv în primării, consilii judeţene, asistenţă socială, finanţe, mediu, muncă, pensii. „Estimăm că, la sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie, vom organiza o acţiune sindicală de amploare, în comun cu toate cele cinci confederaţii sindicale“, afirma, în urmă cu aproximativ o săptămână, şi Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS).

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate