Secretar de stat din Ministerul francez al Apărării și soldați francezi de la Școala Militară Interarme participă la parada de 1 Decembrie

Secretar de stat din Ministerul francez al Apărării și soldați francezi de la Școala Militară Interarme participă la parada de 1 Decembrie

Geneviève Darrieussecq, secretar de stat în Ministerul francez al Forțelor Armate, vine în vizită în România, pe 30 noiembrie și 1 decembrie, la invitația lui Mihai Fifor, ministrul român al Apărării Naționale,

Invitația a fost lansată pentru a reprezenta ministerul francez, cu ocazia Zilei Naționale a României și a celei de-a 99-a aniversări a Marii Uniri, informează un comunicat al Ambasadei Franței la București remis presei.

Cu această ocazie, Geneviève Darrieussecq se va întâlni cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului României: Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale, Lucian Romașcanu, ministrul Culturii,  George Ciamba, secretar de stat în MAE, responsabil de relațiile bilaterale în spațiul euro-atlantic, Nicolae Nasta, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale și responsabil pentru relația cu Parlamentul, și cu  Paul Claudiu Cotîrleț, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, responsabil de  Centenar.

Pentru  Geneviève Darrieussecq, această vizită oficială „nu este doar o mare onoare, dar și o datorie de a comemora două evenimente majore, care leagă strâns cele două țări ale noastre: sfârșitul Primului Război Mondial și crearea României moderne".

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretarul de stat francez va participa, de asemenea,  la parada tradițională de Ziua Națională.

Delegația franceză care participă la paradă va fi alcătuită din soldați de la Școala Militară Interarme (EMIA), a cărei misiune este de a instrui ofițeri recrutați intern (foști ofițeri în rezervă, subofițeri și alți militari).

În timpul vizitei sale la București, Darrieussecq va depune o coroană de flori la Monumentul în memoria soldaților francezi căzuți în luptă „pe pământ românesc în timpul Marelui Război 1916-1919“.

Inaugurat în 1922, în prezența mareșalului Foch și Generalilor Berthelot și Weygand, acest monument amintește rolul decisiv pe care l-a jucat armata franceză în eliberarea României. Aliată încă din 1916 a Antantei, România, țară francofilă, a putut conta pe „Misiunea Berthelot“ care a contribuit în mod decisiv la eliberarea de sub influența Reich-ului.