Editura Evenimentul si Capital

Second Job. Cum mai fac bani în plus unii români. Balanțele nu știu, nu au văzut, nu au auzit, Scorpionii să frecventeze pe cei în prezența cărora se simt confortabili │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 4231 Vizualizari

Viața este grea pentru oamenii cinstiți. Da, și eu sunt un BOU, vorba lui CTP, așa că haideți să ne împărtășim rețete de cum să facem bani munciți. Toate felurile de a face bani sunt cinstite pentru un om de onoare.

       

HOROSCOP Pe 5 mai s-au născut: împăratul Iustinian, Karl Marx, Soren Kirkekaard, Henryk Sienkiewicz, Tyrone Power, Tatiana Samoilova, Aurel Stroe, Mihnea Gheorghiu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Neofit, Gaie, Gaian şi Irina. Dezlegare la pește.

Încă o zi obişnuită, de lucru, acum două-trei mii de ani, pentru geto-daci. Ca şi acum, pentru urmașii lor.

HOROSCOP   Mulți muncesc în România, dar rezultatele muncii lor nu se văd, din cauza sistemului ticăloșit și a hoților. Majoritatea înregimentată în haite numite partide politice. Nu este nimic nou, nimic altfel ca în altă parte. Și aici ca și în alte părți ale lumii, cei care muncesc cinstit, tinerii, adulții, seniorii au ceva în comun. Nu le ajung banii! Așa că mulți sunt obligați să aibă un second job.

Meditații, învățatul unui instrument, baby-sitter, la copii, dar și la pisicuțe și căței, cositul ierbii cu motocoasa, croitorie, mici reparații, zugrăvit, organizarea de nunți și botezuri, etc etc. Sunt multe posibilitățile de a face un ban cinstit, pentru un om onorabil.

Din corespondența mea am reținut câteva cazuri mai deosebite, ca să vedeți ce iscusiți și deștepți sunt românii noștri.

Vlad este un tânăr avocat de succes, este în barou și are cabinetul lui. Seara, obosit, ajunge în viluța lui, parchează mașina fițoasă și se bagă în garaj. Acolo are organizat un mic atelier. Vlad repară stilouri și aranjează penițele scumpe de aur.  Dacă nu știați - este dezonorant pentru un avocat care se respectă să scrie cu un pix cu pastă. Stilou, stilou din cel mai scump. Montblanc este norma obișnuită, Caran d’Ache, Cross, poate, merge și Poenari, o modă actuală, mai ales la femei. Vlad repară cu grijă și dragoste micile obiecte de scris, gândidu-se că stiloul a fost inventat tot pe teritoriul României, de masonul vâlcean Petrache Poenaru prin anul 1882. În general aranjează cu mult talent și pricepere penițele care ”agață”.  Având în vedere că un astfel de stilou obișnuit poate costa și 10.000 € sunt și serii limitate cu prețul de 110.000 € pe bucată, și răsplata muncii lui Vlad este pe măsură.

Monica lucrează la o bancă. La o multinațională. De la 9 la 5, programul ritual. După program devine croitoreasă. Dar nu de orice fel. Are o mașină de cusut ”Singer” moștenită de la bunica ei, o minune cu suveica platinată. Poveștile cu piesele de platină și aur sunt escrocherii. Monica face rochițe pentru păpuși și hăinuțe de iarnă pentru căței. Totul pe măsură, din materiale foarte frumoase, colorate și deosebite. Așa poate să-și plătească creditul pentru casă și bona la fetiță. Monica este o mama singură, a venit din republică.

Angela și Bogdan sunt doi tineri frumoși și inteligenți. Artiști plastici. Au fost oripilați de grosolăniile unor colegi dacopați și m-au rugat să-i învăț simbolurile și semnele geto-dacilor. Au făcut câteva ii (eu așa scriu, cu doi ”i” așa m-a învățat domna Manolescu, româna este o limbă fonetică, se aud doi de ”i”, nu unul singur) cu motivele pe care i-am învățat și le-au trimis la o licitație în străinătate. Au luat 3.700 $ pe bucată. Cei câțiva inițiați care licitau au făcut ochii mari văzând vechile simboluri, le credeau uitate și au licitat cât au putut. Iile aceste sunt de putere, au magia lor, protejează pe cea care le poartă. Am uitat să vă spun că iile sunt țesute cu fir de argint, cum a fost iia Medei, ”unica”, fiica lui Dekebalus, Decebal. Acum cei doi mă întreabă care este partea mea, mă mulțumesc cu 50%? Măi copii - le-am răspuns - eu am refuzat milioane de dolari, credeți că o să mă întind la banul vostru? Rugați-vă pentru mine să gasesc ultima condiție pentru Înălțare!

Să nu uitați că eu sunt și rămân un pustnic, cu canonul meu în asceză și abstinență, nu socializez, nu răspund la mobil, iar în ultimul timp am refuzat pe toată lumea și nici nu am mai primit pe nimeni în pustnicia mea.

Este ziua în care o pomenim pe o celebră actriță născută la Leningrad și care a încetat din acestă viață, simetric, când a împlinit exact 80 de ani. În ciudata Wikipedia, bine a făcut că a interzis-o Erdogan, se dă ca ziua de naștere și de săvârșire 4 mai. Gary Goldshneider dă 5 mai. Având în vedere că Tatiana Ievghenieva Samoilogva a fost evreică, eu zic că un alt evreu știe mai bine. Actrița aceasta frumoasă și talentată a primit un premiu unic în lume. În 1958, la Cannes, a primit premiul special al juriului pentru MODESTIE. O s-o revăd pe Tatiana în celebrul film ”Zboară cocorii”, primul film sovietic recunoscut și premiat de Occident.

Apoi o să stau de vorbă cu stelele, să le întreb ce s-a întâmplat cu lumea, de ce a ajuns în halul ăsta de vulgaritate, prostie și decadență - este cald pentru această vreme și am instalat deja refractorul Harald. Probabil că o să-mi răspundă că și ele, stelele, regretă timpul când modestia era o valoare premiată, dar nu este totul pierdut, mâine poate exista o altă șansă, pentru că este, în definitiv, o altă zi!

NOTĂ    Nu uitați, dacă vreți să spuneți sau să întrebați ceva, scrieți-mi la dom.profesor@gmail.com. Postările de pe forum vor fi șterse, așa cum am stabilit regulile rubricii mele. Așa putem dialoga, altfel, nu!

HOROSCOP

BERBEC   Ești cam surprins de o atitudine, și, pentru că dragostea e comparată uneori cu muzica, astăzi ai dori ca partenerul să schimbe puţin refrenul! E necesar să dai dovadă de tact şi diplomaţie. O perioada buna pentru planificarea activitatii şi mici achizitii. Să fim drepţi, te-ai cam îngrăşat, chiar daca nu ai fost în concediu. Pana te apuci să slabesti mai bine ajusteza-ti garderoba pe noile dimensiuni. Ca să nu fie hainele cimpoi pe tine! Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare.  Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua este un bun prilej să recapeţi iniţiativa, mai ales în familie,

TAUR   Nu interveni, nu te băga unde nu-ți fierbe oala, la muncă, unde activezi, lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Cooperează strâns cu partenerii şi comunică cu ei! O zi care se anunţă tonică. Profită ca să ceri ceea ce ţi se cuvine, să obţii ceea ce ai dreptul. Impresia de greutate pe care o ai poate trece prin mişcare, sport şi eliminarea toxinelor. Trebuie să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor. Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie, altfel vei avea probleme. Numai pentru barbati: să fii foarte clari în exprimarea sentimentelor.

GEMENI  Astăzi nu lua în considerare bârfele şi intrigile, în sensul să nu reacţionezi în nici un fel, imediat. Dar, trebuie să fii iscusit în comunicare, trage de limbă, nu da nimic din casă. Trebuie să spui femeii pe care o iubeşti, eternul „te iubesc!”, fară multe cadouri, flori şi alte mărunţişuri, dar în momente şi situaţii adecvate. Configuraţia astrologică arată că o comunicare precisă a sentimentelor tale în perioada menţionată este benefică şi cu efect pe termen lung. De asemenea, în afaceri şi politică nu lăsa nici o neclaritate în perioada menţionată, exprimă-te clar şi concis, ba mai repetă, la fel, dacă este nevoie. Fă-ţi stereotipuri de exprimare!

RAC   Trebuie să ai o abordare mai directă și personală a problemelor, în primul rând a celor sentimentale. Încearcă să găsești alte distracții, cumpărăturile rituale de vineri sunt patetice. Ziua aceasta este o perioada de timp amestecată în care aspectele benefice şi malefice se succed rapid, în funcţie de trecerea timpului. Sunt şi unele aspecte care arată noroc la bani, la obţinerea lor sau la cheltuirea lor inspirată, pentru că după cum spune înţeleptul chinez „sunt două căile să faci avere – să câştigi mulţi bani sau să faci cheltuieli inspirate”. Sunt şi unele probleme in familie – dar o atitudine ferma dar şi uşor comica poate rezolva situatia. Prudenta si diplomatia trebuie sa te caracterizeze, fiind comportamentul oficial preventiv la serviciu si fata de anturaj, in general.

LEU    Surpriză, astăzi poţi trăi emoţii plăcute. Nu te aşteptai deloc, nu ai prevăzut asta! Uneori, viaţa îţi arată şi partea ei frumoasă, spiritual favorabilă, pentru care merită să trăieşti! Ziua de astăzi este o zi de legătură. Pentru că face legătura dintre două module, între pregătire şi desfăşurare, între plan şi acţiune, între mental şi material. Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fii selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza şi sinteza. Cum am mai spus, lucrurile pot să fie simple.Trebuie să recuperezi timpul pierdut; de asemenea este bine să reconfirmi înţelegerile şi promisiunile făcute, cele care îţi convin, binînţeles, – în sensul verificării dacă partenerii de sau din familie sau de afaceri sunt capabili să se ţină de cuvânt, iar pe de altă parte poţi adăuga nuanţe favorabile ţie. 

FECIOARĂ   Perioada e favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la variaţiile de temperatură, îmbracă-te corespunzător şi totul poate să fie bine! Moderaţie în relaţiile cu Scorpionii. Nu exagera cu bătutul la cap inutil, anturajul este binevoitor! Poziţiile lui Jupiter şi Mercur pot fi interpretate, pentru perioada imediat următoare, ce depaşeşte ziua în cauză, ca un posibil chilipir. Adică poți profita de o situaţie conjuncturală, şi/sau vei culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Fără nici o supărare, fără nici un reproşfiecare pare că joacă pe „tabla” lui proprie fără să-i pese de ceilalţi, spune Jupiter!

BALANŢĂ   Rişti să fii luat la ţină, dimineața. “Fă pe mortul” nu ştii, nu ai văzut, nu ai auzit! Ceva s-a încurcat la serviciu şi se caută ţapi ispăşitori! Nu este învins, cel care nu intră în luptă! Este o zi a atenţiei mărite pentru că stelele arată posibile pierderi de bani şi de relatii, de prietenii chiar.  În perioada menţionată trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei. Peste câteva zile configuraţia planetară îţi este din nou binevoitoare şi poţi beneficia de influenţe cosmice care chiar daca nu iti vor umple buzunarele, în orice caz nu le vor goli. Poţi onora obligaţiile trecute, dar şi astea numai în sume mici.

SCORPION  Domeniul interselor tale e bine aspectat. Cu mai multă diplomaţie şi mai puţine „înţepături” poţi să te simţi bine. Frecventează anturajul, prietenii, care te fac să te simţi confortabil. Nu te lua după zvonuri, verifică şi controlează. Forţa morală şi curajul care te caracterizează suplinesc astăzi lipsa de energie provocată de somnul incomplet. Pe seară, relaxează-te! Te simţi aproape excelent ceea ce este un motiv suficient sa ţii nasul pe sus. Planetele colective arata aspecte „ilegale”. Ceva se intamplă in anturajul tau apropiat. O intriga, un comploţel, ceva – şoapte in amurg şi intalniri de carvunari pe inserate. Este momentul sa pregatesti contramasurile! O veste îţi va  face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie. Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate.

SĂGETĂTOR   Evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Ascultă cu atenţie, oportunităţile abundă. Negociază ca să obții maximum de la viață. Perioada este benefică şi aduce realizări şi noroc. Atenţie la mijloacele de transport în comun. Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. Spiritul tău elitist se manifestă şi prin implicarea ta într-o mulţime de bârfe suculente, intrigi enigmatice şi comploturi vesele. Te interesează farmazoneriile şi tot felul de societăţi secrete elitiste. Ritmul tău de viaţă este foarte rapid, cel puţin astăzi, la acest început gotic de muson de vară.  Puţini ţin pasul cu tine. Eşti ca o văpaie, ca un aruncător de flăcări, (ești semn de foc) iar natura ta neastâmpărată suportă bine vremea ciudată şi acceleraţia propriului ritm. Sigur, pe termen scurt...

CAPRICORN   Dimineaţa, puţin mai aglomerată. Poţi să finalizezi unele lucruri întârziate, amânate, uitate. Trebuie să te odihneşti mai mult, în a doua parte a zilei. Seara, poate, într-o vizită la rude. Mici ambiţii personale, mai curînd nişte achiziţii, dar care nu-ţi dădeau pace, pot fi satisfacute azi spre mulţumirea ta. Încerca să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri. Nu iti imagina ca iti poţi trăi viaţa după telenovele şi filme pentru că nu ai nici un regizor care să-ţi spună ce şi cum să joci!  Un procent dintre nativii din zodia Caprei, (Capricornul), astăzi, nu se bucură foarte mult. Recunosc, au motive. Şi tu ai motivele tale.  Dar numai tu eşti de vina, pentru că nu ai puterea sa-ţi cauţi calea şi să rezişti influenţelor. Nu te enerva, nu te ajuta la nimic, ba chiar goneşti de lângă tine pe binevoitori. Numară in gind pana la zece si zambeşte din nou!

VĂRSĂTOR   O zi de vineri echilibrată. Fără frică şi complexe poţi să rezolvi astăzi unele situaţii considerate delicate. Concentrează-te pe problemele urgente. Domeniul sentimental este bine aspectat! Ziua de astăzi este o perioadă în care anumite planete aflate în zodii, altele decât domiciliul lor, influenţează, poate prin rezonanţă poate prin alt mecanism obscur, evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Conjunctura se poate ilustra astăzi printr-o creştere a energiei, a capacităţii de activitate, dar şi printr-o nelinişte şi foială  permanentă. Parcă, astăzi, mai ales pe seară nu-ţi găseşti locul. Gândește-te că o să fie totul bine!

PEŞTI   Ai unele veşti, poate chiar unele propuneri interesante. Nu amâna, reacţionează imediat, documentează-te şi dă răspunsul tău cât mai repede posibil! Este o zi amestecata. Astăzi, cine riscă, nu câştigă!  Impresia generală a horoscopului tău este de reaşezare şi regândirea a unor strategii. Apar noi actori în joc.  Saturn, maximus maleficus, aspecteaza disonant, de ceva timp, ceea ce nu are darul sa faca lucrurile mai simple sau mai uşoare.  Nu refuza nimic, dar nici nu face „mişcări” - păstrează zâmbetul pe buze, steaua ta protectoare, Altair cel puternic, te va proteja in continuare! Ai incredere! Nu deschide nicio direcţie, niciun proiect în ziua aceasta, chiar dacă se zice ca lucrurile trebuie pornite acum, lasă ca lucrurile să se aranjeze de la sine. Ocoleşte orice discuţie cu anturajul apropiat despre posesiuni comune. Fii extrem de scurt in discuţiile cu anturajul. O singura fraza, clară, este de ajuns!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate