Sechestru pe bunuri de 2 miliarde de euro ale unui grup mafiot calabrez ce controla societăţi şi în România

Sechestru pe bunuri de 2 miliarde de euro ale unui grup mafiot calabrez ce controla societăţi şi în România

Justiţia italiană a pus miercuri sub sechestru bunuri în valoare de circa două miliarde de euro aparţinând unui grup al mafiei calabreze care opera în sectorul pariurilor şi care controla societăţi şi în România, informează un comunicat citat de AFP şi Reuters.

Printre bunurile puse sub sechestru figurează circa 1.500 de săli de pariuri precum, 82 de site-uri de pariuri şi aproape 60 de societăţi, dintre care 11 operau în străinătate, informează Agerpres.

Parchetul din Reggio Calabria (sud) a emis 28 de mandate de arestare împotriva principalilor responsabili şi a luat măsuri, precum arest la domiciliu sau obligaţia de a prezenta la poliţie, în cazul a alte 23 de persoane.

Aceste persoane care fac parte din Ndrangheta, mafia calabreză, "au exercitat de manieră abuzivă, cu ajutorul unor societăţi malteze, activitatea în domeniul pariurilor pe întreg teritoriul naţional, spălând astfel importante sume de bani de origine ilegală", precizează comunicatul. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Au ocolit legea care reglementează acest sector, realizând importante profituri care au fost apoi reinvestite în achiziţia de noi societăţi şi licenţe pentru a-şi extinde şi mai mult activităţile", se mai menţionează în text.

Grupul infracţional "care controlează societăţi în Austria, Spania şi România, cu un sediu stabil în Malta, a operat în trecut cu licenţe din Antilele Olandeze, Panama şi România", informează aceleiaşi surse. 

Printre cele 11 societăţi străine, şase sunt malteze, două din România, alte două spaniole şi una din Austria.

"Este o lovitură foarte puternică dată Ndrangheta", şi-a exprimat satisfacţia ministrul de interne italian, Angelino Alfano. 

În urmă cu două săptămâni, autorităţile italiene au pus sub sechestru bunuri în valoare de 1,6 miliarde de euro aparţinând unei familiei mafiote siciliene. 

Potrivit Direcţiei antimafia (DIA) din Palermo, a fost "una dintre cele mai mari capturi realizate vreodată", fiind în total puse sub sechestru 33 de societăţi, în principal în sectorul producţiei de ciment, sute de case, vile şi imobile, 80 de conturi bancare, 40 de poliţe de asigurare şi peste 40 de autovehicule.