Editura Evenimentul si Capital

Sebastian Ghiță: “Microsoft este responsabil. A luat 400 de milioane de euro și nu ne-a vîndut nici o licenţă!”

Sebastian Ghiţă
Autor: | | 137 Comentarii | 5621 Vizualizari

Sebastian Ghiţă a declarat, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Cătălin Tolontan, că Microsoft nu a vândut nici o licenţă şi a încasat 400 de milioane de euro. Deputatul a explicat că acestea nu au fost vândute, deoarece calculatoarele care se aflau în ministere aveau deja licenţe.

Redăm mai jos fragmente din interviu acordatul jurnalistului Cătălin Tolontan:

"Cătălin Tolontan: Și unde nu e egală justiția? La Microsoft? Sebastian Ghiţă: Exact! Știți ce ne-a vîndut Microsoft?

C.T.: Licențe. S.G.: Nu. Asta se spune pe televiziuni. Nu ne-a vîndut nici o licență! Pentru că acele calculatoare care erau în ministere aveau deja licențe.

C.T.: De unde? S.G.: De la noi, eu eram în afacerea IT la jumătatea anilor 2000 și știu ce spun. La un moment dat, exista obligația ca toate firmele care vindeau calculatoare să le vîndă împreună cu licențe. Pe care noi le cumpăram, era sub 100 de dolari, de la Microsoft. Și atunci ce au făcut americanii? Au zis că vînd Guvernului upgradarea, adică posibilitatea de a descărca îmbunătățirea softului."

Sebastian ghiţă a declarat, totodată, că cele 400 de milioane de euro au fost cheltuite pentru nimic, iar noile versiuni nici nu au fost descărcate.

"C.T.: Adică ne dau versiunile ulterioare. S.G.: Teoretic. Doar teoretic! Însă pe calculatoarele Guvernului oricum nu mergeau noile versiuni, care de altfel nici n-au fost descărcate! Noi am cumpărat nimicul cu 400 de milioane de euro în 10 ani. Acesta este adevărul! Și de aici s-au luat șpăgile pe care le vedem astăzi la televizor.

C.T.: O secundă vă rog! Dacă facem o cerere la Microsoft să ne spună pe cîte calculatoare cu licențe ale Guvernului României s-au descărcat în anii ăștia softurile, ca să știm ce am plătit, spuneți că vom afla că pentru sute de mii de calculatoare s-au descărcat doar cîteva mii de softuri?!!!

S.G.: Nu! Eu spun că s-au descărcat spre zero licenţe! Eu spun că am asistat la o operaţiune de furt din bugetul României de 400 de milioane de euro. Și Microsoft nu e singurul exemplu. Mai am să vă povestesc”.

Sebastian Ghiță spune, astfel, că a vorbit cu “sute de oameni de afaceri români” care reclamă că străinii sînt tratați privilegiat și care avertizează că “de acum înainte, și politicienii, și funcționarii să se aștepte să fie reclamați la DNA dacă mai cer și un capăt de ață”

"C.T.: De ce ar fi acceptat România așa ceva de la Microsoft? S.G.: Nu România. Unii din România. Trebuie să știm toți ceea ce, mă rog, procurorii nu o spun: nouă nu ne trebuiau acele servicii!

C.T.: Deci Microsoft știa și de șpaga către politicieni, de vreme ce avea nevoie de bunăvoința lor la achiziția a ceva despre care spuneți că era nefolositor? S.G.: Şefii Microsoft din România, nu unul, ci mai mulți care s-au succedat, ofereau privilegiul reprezentării unor intermediari. Cum era Florică, celebrul Florică. Dacă o parte din bani se întorceau la ei, cred că procurorii pot afla. După cum, banii dinspre Florică plecau și la partide."

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate