Editura Evenimentul si Capital

Gratis la încărcarea maşinilor electrice. Staţiile vor fi înfiinţate pe bulevardul Banu Manta

Autor: | | 0 Comentarii | 164 Vizualizari

Utilizarea staţiilor de reîncărcare şi curentul electric vor fi gratuite pentru primul an de funcţionare, iar toate costurile aferente acestei perioade vor fi suportate de Primăria sectorului 1

Consilierii locali ai sectorului 1 au adoptat, vineri, un proiect pentru înfiinţarea de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice pe bulevardul Banu Manta, valoarea totală a acestuia fiind de peste 370.400 de lei fără TVA.  Raportul de specialitate prevede amplasarea staţiilor de reîncărcare în parcările publice situate în spatele şi în dreapta clădirii administrative a Primăriei sectorului 1. "Suprafaţa cumulată a celor două staţii de încărcare maşini electrice este de 67 mp", se arată în raport.  În acest context, se aprobă punerea la dispoziţie, pentru realizarea proiectului, a două terenuri de 29 mp şi respectiv de 38 mp, situate pe bulevardul Banu Manta nr. 9. Primăria sectorului 1 are dreptul de administrare a terenurilor. Dreptul de proprietate a fost intabulat pe numele statului român (domeniul privat al Municipiului Bucureşti). Conform indicatorilor tehnici, fiecare staţie de reîncărcare beneficiază de minim două locuri de parcare destinate exclusiv încărcării autovehiculelor electrice şi electrice hybrid plug in. Încărcarea are loc în cel mult de 30 minute. 

Potrivit specialiştilor, prețul se amortizează prin simplul fapt că se taie mult din cheltuielile pe care le-ar fi avut proprietarii cu o mașina pe combustibil.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate