Editura Evenimentul si Capital

ȘOC ÎN JUSTIȚIE: Se încearcă mușamalizarea abuzului comis de Augustin Lazăr

Autor: | | 8 Comentarii | 7614 Vizualizari

Se încearcă muşamalizarea abuzului comis de Procurorul General Augustin Lazăr şi patru dintre cei cinci membri ai Secţiei de procurori ai CSM. Aceştia, prin Hotarariea nr. 51 din 3 februarie 2017 ar fi încălcat grav legea.

Potrivit Lumeajustitiei.ro, procurorii au încetat detaşarea la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Hăineală (fost preşedinte al CSM - foto) şi Constantin Sima, care find numiţi în funcţie de preşedintele României se bucurau de stabilitate 

Încetarea detaşărilor celor doi procurori a fost demiterea acestora din funcţiile de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Astfel Hăineală şi Sima au fost nevoiţi să îşi dea demisia pentru a nu intră sub incidenţa infracţiunii de conflict de interese. 

Procurorul Constantin Sima şi-a cerut pensionarea. 

Având în vedere motivarea Deciziei 68/2017 a CCR, încetarea deliberată a funcţiilor de secretar de stat deţinute de Oana Hăineală şi Constantin Sima (detaşaţi pe 3 ani la Ministerul Justiţiei) a fost parte din tentativă de lovitură de stat la care DNA şi, PICCJ s-au raliat în scopul demiterii Guvernului Grindeanu, pe fondul protestelor neautorizate de stradă, provocate şi întreţinute de ONG-uri cu finanţare sorosista, facţiuni ale unor servicii secrete şi exponenţi ale unor multinaţionale, care au reuşit să manipuleze o parte însemnată a cetăţenilor României. 

Iniţiativa Legislativă a Guvernului Grindeanu de a emite Ordonanţă 13/2017 a fost ilegală şi, totdată, interzis a fi urmărită penal, pentru că adoptarea actului normativ era o atribuţie exclusivă a puterii executive conferită de Constituţie, după cum a demonstrat CCR. 

Astfel, CCR a demascat şi condamnat implicarea DNA şi PICCJ în treburile puterii executive. În plus, Curtea a tradus Decizia 68/2017 în engleză, franceză, germană şi alte limbi şi a trimis-o tuturor organismelor internaţionale europene, pentru a vedea cum au încercat marile parchete să compromită că imagine şi debarce de la putere un guvern legitim ales, printr-un dosar penal fabricat, scrie Lumeajustitiei.ro. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate