Editura Evenimentul si Capital

Se IEFTINESC gazele

Pret gaze
Autor: | | 0 Comentarii | 198 Vizualizari

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis scăderea medie cu 3% a preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici.

Decizia a fost luată ieri de autoritate şi se bazează pe scăderea costului de transport al gazelor naturale, dar şi pe îngheţarea preţului gazelor din producţia internă până în martie 2017. 

„Având în vedere prevederile HG nr. 461/28.06.2016, prin care Guvernul României a aprobat, pentru perioada 1 iulie 2016 - 31 martie 2017, menținerea prețului producției interne la valoarea de 60 lei/MWh, în ședința din data de 30 iunie 2016, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, tot pentru această perioadă, o scădere medie de 3% a prețurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici, medie calculată în funcție de ponderea pe piața a fiecărui operator licențiat", se arată într-un comunicat al instituţiei. 

Potrivit ANRE, scăderea aprobată a avut în vedere următoarele elemente:

•    Menținerea prețului producției interne curente la 60,00 lei/MWh •    Asigurarea consumului clienților casnici 100% din producția internă (curentă și extrasă din depozitele de înmagazinare) •    Scăderea costului unitar de transport estimat.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate