Scoala Europeană continuă şi în acest an. Află termenul limită pentru înscrieri

Scoala Europeană continuă şi în acest an. Află termenul limită pentru înscrieri

Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, continuă şi în anul şcolar 2013-2014 competiţia pentru obţinerea certificatului ”Şcoală Europeană”.

Aflată la cea de a XI-a ediţie, Competiţia Şcoală Europeană este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei Naţionale care se bucură de recunoaştere din partea instituţiilor europene.

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul MEN, la cele zece ediţii ale competiţiei (2004-2013) au participat 1.445 unităţi de învăţământ, dintre acestea 311 au primit certificatul şi trofeul 'Şcoala Europeană'.

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată obţinut, certificatul 'Şcoală Europeană' este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 18 martie 2014 (data poştei), iar între 24—28 martie 2014 se va face evaluarea candidaturilor, iar în luna mai se vor acorda certificatele.

Dosarul de candidatură va conţine: formularul de candidatură şi avizul ISJ/ISMB de participare la Competiţia Naţională 'Şcoală Europeană, disponibile pe site-ul MEN, un portofoliu ilustrativ, copii ale Proiectului de dezvoltare instituţională şi Planurilor manageriale anuale 2011-2012, 2012-2013 .i 2013-2014.