Editura Evenimentul si Capital

Scenariu incendiar: A participat Geoană la fraudarea alegerilor din 2009?

Mircea Geoană, pe cât de vocal în 2009, pe atât de tăcut în 2017
Autor: | | 0 Comentarii | 3653 Vizualizari

Alături de scandalul grațierii, cel al fraudării alegerilor din 2009 este, fără îndoială, în topul zilei, și asta într-o țară care nu duce deloc lipsă de evenimente fierbinți, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob într-un editorial pentru inPolitics.ro

Parchetul General anchetează alegerile prezidențiale din 2009, iar Parlamentul se pregătește să facă același lucru printr-o comisie de anchetă. „Presa se agită, liderii politici și de opinie la fel, pînă și retrasul Ion Iliescu a simțit nevoia să reacționeze. O singură persoană tace, în mod misterios. Oare de ce?”, se întreabă jurnalistul în editorialul său, intitulat „O ciudățenie de proporții: Tăcerea lui Geoană”.

El mai spune că tema fraudării scrutinului din 2009 „ține afișul în România”, de câteva săptămâni. „E și firesc, pentru că semnele de întrebare sunt extrem de multe, iar miza este uriașă”, opinează Iacob.

„Dezvăluirile lui Dan Andronic despre misterioasa reuniune a unor figuri grele în casa lui Gabriel Oprea, pe 6 decembrie 2009, au pus scena politică și media pe jar”, adaugă jurnalistul.

El subliniază că PNL și USR vor să blocheze comisia parlamentară de anchetă, pe când PMP susține, alături de liderul Traian Băsescu, că este necesară această anchetă, deoarece el a fost furat la alegerile din 2009.

Tăcere deplină

To t o d a - tă, jurnalistul atrage atenția asupra faptului că, „în tot acest veritabil război, o singură persoană tace aproape cu desăvîrșire. Mircea Geoană însuși”.

Mircea Geoană a reacționat, printr-o postare pe Facebook, pe 12 aprilie, după primele dezvăluiri ale jurnalistului Dan Andronic, însă după aceea, fostul candidat la scrutinul prezidențial din 2009 nu a mai abordat subiectul.

Greutatea verdictului

„Pentru el, un eventual verdict de fraudare a alegerilor din 2009, chiar dacă nu i-ar pune în brațe președinția pierdută, ar avea o importanță morală crucială, demonstrînd că nu a fost loserul care se crede azi că a fost. Ci un învingător”, menționează Iacob.

Jurnalistul mai precizează că acesta este un motiv suficient „pentru a justifica o agitație mult mai mare pe subiect din partea fostului lider pesedist. Geoană, însă, e de-a dreptul apatic.”

Bogdan Tiberiu Iacob amintește despre recenta dezvăluire a fostului consultant al lui Mircea Geoană în campania electorală din 2009, Cozmin Gușă, care a spus, la Realitatea TV, că „cel care trebuia să se revolte cel mai tare de fraudare, Mircea Geoană, a avut un joc extrem de timid, pe care niciodată nu l-am înţeles”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate