Editura Evenimentul si Capital

SCANDALUL LUCRĂRILOR ŞTIINŢIFICE ALE DEŢINUŢILOR. Raluca Prună: Este discriminatoriu să răsplăteşti munca intelectuală mai mult decât munca fizică! Tiberiu Niţu a LIPSIT de la şedinţă

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a refuzat sa faca precizarilegate de cazul Tiberiu Nitu
Autor: | | 27 Comentarii | 1700 Vizualizari

Astăzi în şedinţa de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei Raluca Prună

Ministerul Justiţiei, Raluca Prună, a fost astăzi la şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), unde a precizat membrilor că va continua demersurile pentru abrogarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deţinuţii care publică lucrări ştiinţifice.

Alte 100 de lucrări ştiinţifice cu autori deţinuţi

"Ministerul Justiţiei are iniţiativa, iar eu am să merg în continuare pe abrogare. (...) Voi merge mai departe cu ordonanţa de urgenţă şi o să o pun pe site, nu am obligaţia să fac o consultare, dar, pentru că subiectul e de interes, o să o pun în consultare vineri (...). Voi argumenta pe discriminare, pentru că e discriminatoriu să răsplăteşti munca intelectuală mai mult decât munca fizică, şi pe elemente de drept comparat", a spus Raluca Prună, potrivit Agerpres.ro.

Ministrul Justiţiei a motivat urgenţa abrogării textului de lege prin faptul că fenomenul este în continuă creştere,conform informaţiilor deţinute la începutul lunii ianuarie fiind în pregătire alte peste o sută de lucrări ştiinţifice cu autori deţinuţi.În timpul şedinţei CSM nu s-a discutat absolut deloc de cazul unei eventuale demisii ori revocări din funcţie a procurorului general Tiberiu Niţu, nominalizat în dosarul Gabriel Oprea pentru că a  beneficiat fără drept de însoţirea echipajelor de Poliţie Rutieră, de două ori pe zi, în zilele lucrătoare,timp de 19 luni.

Procurorul general, Tiberiu Niţu, a lipsit de la şedinţa CSM

Deşi este membru de drept în Consiliul Superior al Magistraturii, procurorul general Tiberiu Niţu a lipsit astăzi de la şedinţa CSM. Conform surselor EVZ, el nu a transmis Consiliului nicio motivare a absentării sale, cum a procedat până acum în cazul în care treburi urgente necesitau prezenta lui în altă parte. Unele surse judiciare au precizat pentru EVZ că Tiberiu Niţu ar fi, de fapt, plecat în Ploieşti, informaţia a fost dezminţită de prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu. Acesta ne-a precizat că ؟procurorul general e la el în birou".

Muţenie

La plecarea din sediul CSM, subiectul revocării/demisiei procurorului general Tiberiu Niţu a fost din nou punctul central al interesului jurnaliştilor. Ministrul Raluca Prună a refuzat însă să facă precizări pe această temă.Nici de la procurorul general nu am obţinut vreo precizare cu privire la acest subiect ori despre felul în care a decurs ieri întâlnirea dintre acesta şi şeful său, ministrul Justiţiei,

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate